ženska Dobra karma

Posebna masaža intimnega predela prebudi vse ...

ttt Svet24.si

Želela se je ločiti, sodil ji je z nožem. ...

POL201804273605 Reporter.si

Ali bosta Bojan Požar in Žan Mahnič splavila ...

zmago jelinčič Svet24.si

Sodišče zavrnilo Jelinčičevo tožbo! Zmago je ...

rok furlan xx Necenzurirano

Bankrot Roka Furlana: prijava proti upravitelju ...

hana luz Njena.si

Hana nima več tako polnih ustnic

Nastja_Gabor_fotoAgencija-Ekskluzivno Njena.si

Slovenska glasbenika spet postala starša

Magazin

Slovenija na Evroviziji v drugem polfinalu

Deli na:
Slovenija na Evroviziji v drugem polfinalu

Foto: eurovision.tv

Priprave na jubilejno, 60. tekmovanje za pesem Evrovizije, ki bo maja na Dunaju, so prvi vrhunec dosegle včeraj z žrebanjem polfinalnih mest sodelujočih držav. Čeprav še ni znano, s katero pesmijo se bo na letošnjem Eurosongu predstavljala Slovenija, se že ve, da bo tekmovala v drugem polfinalnem večeru.

Polfinalna večera bosta 19. in 21. maja, zaenkrat pa je znano le, katere od 33 držav bodo tekmovale v dunajski Stadthalle. Natančen vrstni red držav, ki bodo morale skozi to sito, bo določen marca, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Skupaj bo na letošnjem Eurosongu zastopanih 39 držav. Mesto v finalu 23. maja ima namreč kot vsako leto že zagotovljenih pet držav, ki največ prispevajo v proračun Evropske radiodifuzne zveze (EBU). To so Nemčija, Francija, Velika Britanija, Italija in Španija ter ob njih Avstrija kot lanskoletna zmagovalka.

V primerjavi z lanskim Koebenhavnom bosta na Dunaju zastopani dve državi več: na krov so se vrnile Srbija, Češka in Ciper, udeležbi pa se je odrekla Ukrajina.

Katera skladba bo Slovenijo zastopala tokrat, bo znano 28. februarja, ko bo potekal izbor Ema. Za nastop v avstrijski prestolnici se bodo potegovali Alya in Neno Belan, Clemens, I.C.E., Jana Šušteršič, Maraaya, Martina Majerle, Rudi Bučar in Tim Kores - Kori. Pesem bo izbrana po dveh krogih glasovanja.

loading...
Loading...