danny Dobra karma

Slavni vedeževalec po dolgoletnem molku končno ...

Dikic_Ivan_2014_E3A8296_ud Svet24.si

Tudi koronavirus ima Ahilovo peto

tanja fajon pl1 Reporter.si

Išče se novi mandatar: SD namerava vložiti ...

koronavirus, avtobusna postaja, medicinska sestra Svet24.si

Manj testov, manj okužb: v bolnišnicah 70 ...

Matej Tonin Necenzurirano

Za življenja gre? Ne, za vojaške helikopterje.

paris-hilton, this-is-paris, dokumentarec Odkrito.si

Paris Hilton zaključila 20 let pretvarjanja

rene visoka resolucija Njena.si

Rene iz Kmetije zaljubljen v talentko Anjo

Magazin

Slovenec bo prepešačil ZDA od obale do obale

Deli na:
Slovenec bo prepešačil ZDA od obale do obale

Foto: olithewalker.com

Konjiški popotnik Oliver Tič se je z današnjim odhodom preko luže lotil zahtevnega projekta. V ponedeljek začenja 6840 kilometrov dolgo pot iz Astorie v zvezni državi Oregon na zahodni obali do Yorktowna v zvezna državi Virginia na vzhodni obali ZDA. "Oli The Walker", kot se je poimenoval, bo pot prepešačil sam, cilj pa načrtuje v letu dni.

Kot je povedal za STA, bo potoval po poti TransAmerica Trail, ki jo sicer premagujejo kolesarji in vodi skozi več nacionalnih parkov, eden bolj znanih je tudi Yellowstone. Prečkal bo skalnato gorovje Rocky Mountains, kjer se bo povzpel tudi na najvišjo nadmorsko višino na prelazu Hoosier Pass (3518 metrov) v Coloradu.

Pot bo Tiča vodila skozi deset ameriških zveznih držav, in sicer Oregon, Idaho, Montana, Wyoming, Colorado, Kansas, Missouri, Illinois, Kentucky in Virginia. Njegovo pot in dogodivščine bo ves čas mogoče spremljati na posebej za to oblikovani spletni strani olithewalker.com, na kateri bo objavljal blog in fotografije iz leto dni dolge avanture.

Kot je dejal velik ljubitelj popotništva, ga žene predvsem želja po pustolovščini ter nenavadnih in vznemirljivih izkušnjah. "Hitro v mladosti sem si zagotovil samostojnost in mir. Nikoli me ni strah, kaj prinese naslednji dan. Vem, da sem materialno preskrbljen. Ampak mir je bil le navidezen. Klic pustolovščine se je ponavljal in ponavljal. Želja in ideje so rasle do trenutka, ko sem se odločil. Želim več, šel bom dlje," je dodal Tič.

Popotnik je leta 2013 in 2014 kar dvakrat prepešačil Slovenijo, a kot je dejal, mu je ta zdaj postala premajhna, zato je poiskal nov izziv. To je zdaj zanj prečkanje ZDA, pri tem pa verjame, da mu bodo tudi izkušnje mnogih, ki so to pot že prepotovali s kolesom, v veliko pomoč.

Loading...