Tony Cetinski - Krik (Deliverable V-T1-T-SG)4490 Svet24.si

Priljubljeni pevec razkril, kako je včasih ...

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenci z 4:0 razbili Moldavce, Kek zadovoljen: Naredili tisto, kar smo pričakovali in kar smo si želeli

Deli na:
Slovenci z 4:0 razbili Moldavce, Kek zadovoljen: Naredili tisto, kar smo pričakovali in kar smo si želeli

Foto: Martin Metelko

Slovenska nogometna reprezentanca je na četrti tekmi lige narodov v Kišinjovu premagala Moldavijo s 4:0 (3:0). Izbrance Matjaža Keka do konca čakata še dve preizkušnji, in sicer Kosovo doma 15. novembra in Grčija v gosteh 18. novembra.

* Stadion Zimbruja, brez gledalcev, sodniki: Pinheiro, Pereira Costa in Ribeiro (vsi Portugalska).
* Strelca: 0:1 Lovrić (8.), 0:2 Vučkić (37./11 m), 0:3 Vučkić (42.), 0:4 Vučkić (55./11 m).
* Moldavija: Namasco, Reabciuk, Racu, Armas, Mudrac (od 46. Craciun), Platica (od 59. Milinceanu), Carp (od 46. Caimacov), Cociuc, Ionita (od 74. Taras), Rata, Nicolaescu (od 79. Spataru).
* Slovenija: Oblak, Balkovec, Mevlja, Blažič (od 74. Mitrović), Skubic, Verbič, Kurtić, Bijol (od 83. Petrovič), Bohar (od 74. Rep), Lovrić (od 78. Vetrih), Vučkić (od 78. Bizjak).
* Rumeni kartoni: Nicolaescu, Platica; Bijol.
* Rdeči kartoni: /.

Slovenska vrsta je v Kišinjovu svojo nalogo opravila po pričakovanjih. Na četrti tekmi v ligi narodov je - ob enem remiju - prišla do tretje zmage in ostaja na vrhu skupine 3 v ligi C. Hkrati je na četrti medsebojni tekmi z Moldavci še četrtič zmagala. Strelca sta bila tokrat Sandi Lovrič in Haris Vučkić, ki je zadel kar trikrat. Znova pa je zdržala tudi slovenska obramba, saj že peto tekmo zapovrstjo ni prejela zadetka.

Grčija pa je na drugi tekmi skupine 3 v ligi C gostila Kosovo in igrala 0:0. To pomeni, da ima Slovenija zdaj deset točk in je prva, Grčija je z osmimi druga, Kosovo je tretje z dvema točkama, Moldavija pa zadnja s točko. Prvo mesto v skupini vodi v višjo ligo - ligo B.

Selektor Kek tokrat ni posebej spreminjal začetne postave, na desnem boku obrambe je kaznovanega Petra Stojanovića zamenjal Nejc Skubic, na isti strani v zvezni vrsti pa je Rajka Repa menjal Damjan Bohar.

A že v četrti minuti je bil na veliki preizkušnji Jan Oblak, po kotu je v bližini gola poskusil Ion Nicolaescu, prvi slovenski vratar pa je dobro posredoval in preprečil vodstvo domačih.


Toda štiri minute pozneje so Slovenci izpeljali protinapad, po desni je potegnil Bohar in podal pred gol, kjer je bil spreten Sandi Lovrić in žogo preusmeril v mrežo za vodstvo z 1:0.

Novo lepo priložnost so Slovenci imeli v 16. minuti, ko je do strela z roba kazenskega prostora prišel Benjamin Verbič, a je sprožil malce prešibko, tako da je domači vratar Stanislav Namasco lahko posredoval.

V 23. minuti so Slovenci spet nevarno pletli v kazenskem prostoru Moldavije, a se vse skupaj kljub nekaj poskusom ni končalo s spremembo izida. Devet minut pozneje je bil po Verbičevi podaji s peto pred vrati tudi Haris Vučkić, a je domači čuvaj mreže žogo ujel.

So pa Kekovi izbranci podvojili prednost v 37. minuti, ko je Vučkić unovčil enajstmetrovko, ki jo je zakrivil Igor Armas s spotikanjem Verbiča v kazenskem prostoru.

Že v 42. minuti je bilo že 3:0. Lovrić je podal na desno stran proti Boharju, Vučkić, ki je bil v prepovedanem položaju, je žogo izpustil, Prekmurec pa je nato podal pred vrata, kamor je pritekel prav Vučkić in žogo poslal v prazno mrežo.

V uvodu drugega polčasa je najprej Sergiu Platica poskusil od daleč, a ni povzročil nobenih težav Oblaku. Prav Platica pa je v 55. minuti poskrbel za novo enajstmetrovko s prekrškom nad Juretom Balkovcem, z bele pike pa je bil spet zanesljiv Vučkić.

Pozneje so Slovenci brez težav nadzorovali potek tekme, držali žogo, napadu pa se niso več toliko posvečali, tako da tudi priložnosti ni bilo.

"Mislim, da smo odigrali dobro, organizirano tekmo. Pokazali smo kakovost. Zmaga je dovolj visoka, da si zasluži spoštovanje. Čestitke fantom. Na dveh gostovanjih smo naredili tisto, kar smo pričakovali in kar smo si želeli. Z dvema zmagama gremo lahko v zadnji del lige narodov samozavestni in odločni, na drugi strani pa sem moramo zavedati, da nas še čaka veliko dela, zato moramo ostati tudi skromni, ponižni in osredotočeni na svoje delo," je po tekmi za Sportklub povedal Kek.