favorskaya Svet24.si

Ruske oblasti aretirale novinarko, ki je pokrivala...

Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

ronaldo 11 Ekipa24.si

Avtor selfija v velikih težavah: zaradi vdora na ...

lara, topki, skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Skrivnost Larinih pletenih topkov

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Slovenci rokometno SP začenjajo proti Južni Koreji

Deli na:
Slovenci rokometno SP začenjajo proti Južni Koreji

Foto: Reuters

Slovenska moška rokometna reprezentanca bo danes začela skupinski del tekmovanja na svetovnem prvenstvu v Egiptu. V Borg El Arabu v predmestju Aleksandrije se bo ob 18. uri pomerila z Južno Korejo. Slovenija se bo nato čez dva dni pomerila z Rusijo, čez štiri pa z Belorusijo.

Najboljše tri izbrane vrste iz skupine H se bodo prebile v drugi del tekmovanja in se v Kairu pomerile s tremi najboljšimi iz skupine G. V njej so Švedska, Egipt, Čile in Severna Makedonija, slednja je dan pred začetkom zaključnega turnirja zamenjala Češko.

Slovenija se je doslej trikrat pomerila z Južno Korejo. Nazadnje pred osmimi leti na svetovnem prvenstvu v Španiji, v Zaragozi je slavila s 34:27. Na poletnih olimpijskih igrah v Atenah 2004 je zmagala 26:23, na pripravljalnem dvoboju v švicarskem Wintherthurju 2001 pa izgubila z 18:22.

Slovenski selektor Ljubomir Vranješ bo na današnji tekmi nastopil brez vratarja Urha Kastelica, krilnega igralca Tilna Kodrina in srednjega zunanjega Domna Makuca.

Slovenija je doslej osemkrat nastopila na svetovnih prvenstvih. Najboljša je bila pred štirimi leti v Franciji, kjer je osvojila tretje mesto. V Španiji 2013 je bila četrta, v Katarju 2015 osma, v Nemčiji 2007 deseta, na Portugalskem 2003 11., v Tuniziji 2005 12., v Franciji 2001 17., na svojem premiernem nastopu na Islandiji 1995 pa je osvojila 18. mesto.