EU Digitalno COVID potrdilo Svet24.si

Pozor, če ste digitalno covidno potrdilo ...

blato Pivola Svet24.si

Odpadno blato odstranjeno, a nekaj še vedno smrdi

pct-pogoj, preverjanje, koronavirus Svet24.si

Ogorčenje: v državni zbor vpadli inšpektorji in...

igor zorcic bobo1 Reporter.si

Igor Zorčič bo ustanovil stranko do konca leta, ...

20210610-01064860 Necenzurirano

Lepo je biti minister Dikaučič #kolumna

SEVERINA Odkrito.si

Severina: Afera s črnogorskim mafijašem?

Olimpija mm Ekipa24.si

KATASTROFALNA popotnica Olimpije za VEČNI DERBI! ...

Magazin

Simpsonovi doživeli 600. epizodo

Deli na:
Simpsonovi doživeli 600. epizodo

Foto: Arhiv Reporterja

Priljubljena ameriška animirana serija Simpsonovi je doživela 600. epizodo. Simpsonovi, ki so na sporedu malih ekranov od leta 1989, so jubilej obeležili z animirano komedijo Treehouse of Horror XXVI. To so pripravili ta mesec ob noči čarovnic in kot vsako leto oktobra so se tudi letos lotili parodije trilerjev in grozljivk.

Tokrat so v precep vzeli filmsko franšizo Igre lakote in film Matthewa Vaughna Tajna služba s Colinom Firthom v glavni vlogi. Najnovejšo epizodo so predvajali v nedeljo, piše britanski BBC.

Začetki Simpsonov segajo v 80. leta minulega stoletja. Najprej so se pojavljali znotraj oddaje The Tracey Ullman show. Ko so se izkazali pred gledalci, so dobili prostor v svoji risani seriji, ki so jo začeli predvajati decembra 1989.

Simpsonove je za ameriško televizijsko družbo Fox ustvaril Matt Groening. Serija je satira na različne vidike življenja povprečne ameriške družine, kulturo, družbo in tudi televizijo. Dogajanje je postavljeno v izmišljeno mesto Springfield. Groening je likom v seriji nadel imena članov lastne družine, za fanta pa je uporabil izmišljeno ime, Bart. V seriji sicer nastopa nešteto likov.

Risanka naj bi po napovedih prihodnje leto doživela celourno različico. Posamičen del sicer traja nekaj več kot 20 minut.

Simpsonovi veljajo za najdlje trajajočo ameriško animirano serijo in pravi kulturni fenomen. Do danes so pobrali vrsto nagrad, med njimi več kot 30 televizijskih nagrad emmy. Leta 2000 so dobili tudi zvezdo na znamenitem hollywoodskem Pločniku slavnih. Leta 2007 je nastala še filmska različica.

Loading...