profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Sijajen dosežek Flisarja v ruski Sončni dolini

Deli na:
Sijajen dosežek Flisarja v ruski Sončni dolini

Filip Flisar - Foto: Profimedia

Slovenski smučar prostega sloga Filip Flisar je na današnji tekmi za svetovni pokal v ruskem Sunny Valleyju zasedel drugo mesto in tako prišel do najboljše uvrstitve sezone. Zmagal je zmagovalec četrtkovih kvalifikacij Francoz Bastien Midol.

V četrtkovih kvalifikacijah je Flisar dosegel šesti čas, danes pa je bil najhitrejši tako v osmini finala kot četrtfinalu in polfinalu.

V prvem letošnjem Flisarjevem finalu so poleg Slovenca vozili še Švicar Alex Fiva ter Francoza Jean Frederic Chapuis in Midol. Slednji je bil edini, ki je bil danes hitrejši in spretnejši od 31-letnega Mariborčana, ki je osvojil 16. stopničke v karieri.

"Nekako je bil že čas! Sicer ni bilo lahko, saj je težko, če imaš za seboj slabo sezono. Lahko se ves čas spodbujaš in si praviš, da dobro smučaš, vendar imaš na startu potem vedno nek pomislek. Zato je ta rezultat še toliko bolj pomemben, da sem prebil zid, tako da super! Tudi vožnje so bile zelo dobre," je po tekmi povedal Flisar in se ozrl na sam finale.


"Startati povsem z leve je bilo zelo težko, tako da sem lahko zelo srečen, da sem prišel na drugo mesto. Še posebej zato, ker sta bila ob meni Fiva in Chaupis, ki ravno ne slovita kot dva, ki slabo startata. V sami vožnji sem bil tudi ves čas povsem na repih Midola, ker sem ga hotel prehiteti. Bilo je zelo kritično, da bi padel, a sem se nekako rešil in zdaj imam neko samozaupanje tudi za jutri, za nov finale," je še povedal Flisar.

Tretje mesto je zasedel Chapuis, Fiva pa je končal kot četrti.

V skupni razvrstitvi v moški konkurenci vodi Midol s 596 točkami, sledi mu Chapuis s 443. Flisar se je z današnjim uspehom dvignil na 21. mesto s 151 točkami. V ženski konkurenci je zmagala Švicarka Fanny Smith.

V nedeljo bo v Rusiji še ena tekma, tudi s Flisarjem.