Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Ali Julija nosi lasuljo?

luka doncic dallas oklahoma pm Ekipa24.si

'Pretepeni' Dončić po težko prigarani zmagi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Si predstavljate, da televizijo in naprave vašega doma upravljate z glasom?

Deli na:
Si predstavljate, da televizijo in naprave vašega doma upravljate z glasom?

Foto: Miha Godec

Platforma NEO, ki jo je razvil Telekom Slovenije, omogoča spremljanje televizije in upravljanje pametnega doma kar z glasom. In to v slovenščini.

V naša življenja vstopa vedno bolj napredna tehnologija, ki pa je hkrati za uporabo vedno bolj enostavna. V Telekomu Slovenije so pred kratkim predstavili platformo NEO, ki že osvaja slovenske domove. Omogoča vam, da TV in ostale vsebine, če želite, pa tudi pametne naprave v vašem domu, upravljate kar z glasom. In to v slovenskem jeziku .

NEO UBOGA VSAKO VAŠO BESEDO

NEO je za uporabo zelo enostaven. Daljinec namreč vključuje tipko, na katero pritisnete, izgovorite ime filma ali serije, ime TV-programa, ime igralca ali pa žanr, ki ga želite spremljati in vsebine so že pred vami. Če ponazorimo z nekaj primeri: če rečete »kolesarstvo«, »Pujsa Pepa« ali pa Brad Pitt, se vam prikažejo vsebine, ki ustrezajo vašemu iskanju. Lahko pa poiščete tudi želeni program, in, na primer, rečete »Planet TV«. Brez nepotrebnega iskanja programov ali brskanja po TV-sporedu.



In če kakšno vsebino zamudite, brez skrbi. NEO vam jo prikaže za 7 dni nazaj, pomaga pa vam tudi, da vsebine, ki jih želite gledati kasneje, enostavno posnamete.

LUČ V KUHINJI LAHKO UGASNETE KAR S KAVČA V DNEVNI SOBI

Si predstavljate, da z istim daljincem, prek katerega glasovno upravljate TV vsebine, na enak način upravljate tudi naprave vašega doma? Čeprav se morda ne sliši tako, je tudi to zelo preprosto. NEO namreč vse poveže med seboj, tako da lahko z glasom s kavča ugasnete luč v kateremkoli prostoru ali preverite, kdo zvoni pred vašimi vrati. Dostop na daljavo in upravljanje z različnih naprav vam omogoča, da lahko prek mobilne aplikacije kadarkoli preverite, če ste, na primer, izklopili likalnik. Prav tako lahko nastavite senzorje, ki vas opozorijo na izliv vode, ali pa sprožijo alarm, če je v vašem prostoru preveč dima.

Spoznajte NEO tudi vi. Pokličite brezplačno številko 080 8000 ali obiščite najbližji Telekomov center in vstopite v novi svet.