profimedia-0606418310 Svet24.si

Tako velika je že hči Toma Cruisa in Katie ...

1_nuša rojs Svet24.si

Nuša Rojs: Bila sem presenečena, ko sem ...

milan kucan Reporter.si

Kučan šokiral z izjavo: »Treba je verjeti ...

boris johnson1 Svet24.si

Boris Johnson obljubil tableto proti covidu

janez pogorelec pl2 Necenzurirano

Vplivni član NSi zaradi Janše ostal brez funkcije

padajoče .. Odkrito.si

Ni več smešno!

Eva in Mihael, Tednik Njena.si

Čustveno: Za dvojčka Satler zbrali že več kot ...

Magazin

Severna Koreja zaradi pandemije odpovedala nastop na OI v Tokiu

Deli na:
Severna Koreja zaradi pandemije odpovedala nastop na OI v Tokiu

Foto: Profimedia

Severna Koreja se je odločila, da ne bo nastopila na letošnjih poletnih olimpijskih igrah med 23. julijem in 8. avgustom v Tokiu. Kot je sporočilo tamkajšnje ministrstvo za šport, je razlog za odpoved "zaščita njenih športnikov in športnic pred pandemijo novega koronavirusa".

Po poročanju številnih medijev je odločitev o odpovedi športnikov in športnic iz Severne Koreje v deželi vzhajajočega sonca padla že 25. marca na sestanku tamkajšnjega olimpijskega komiteja, danes pa je bila ta odločitev objavljena na spletni strani ministrstva za šport.

V Pjongjangu pravijo, da v njihovi državi ni okužb z novim koronavirusom.

Severna Koreja je nazadnje bojkotirala poletne olimpijske igre v Seulu 1988.

"Nadaljevali bomo priprave na olimpijske igre, pri katerih si bomo skupaj z drugimi organizacijami prizadevali, da bi lahko športniki iz vseh držav in območij pokazali svoje znanje v varnem okolju," je nemška tiskovna agencija dpa povzela odziv prirediteljev iger.

Na novico o odpovedi nastopa severne sosede so se odzvali tudi v Južni Koreji. Na ministrstvu za združevanje so izrazili obžalovanje, ker športniki iz Severne Koreje ne bodo nastopili. "Upali smo, da bomo lahko na olimpijskih igrah naredili korak naprej v prizadevanjih za mir na Korejskem polotoku in poglobili sodelovanje na športnem področju," so sporočili iz Seula.

Na zadnjih igrah, zimskih v Pyeongchangu 2018, sta državi že naredili prvi korak v tej smeri. Takrat je Severna Koreja v znak otoplitve političnih odnosov na OI poslala 22 športnikov, pomembna simbolična poteza pa je bil tudi nastop skupne ženske hokejske ekipe, v kateri so igrale hokejistke obeh Korej.

Loading...