Natasha Diddee Svet24.si

Priljubljena blogerka leta živela brez želodca, ...

plimovanje, piran, obala, morje, poplava-2023 Svet24.si

V Sloveniji je povprečen občan zadolžen za 629 ...

jv_0 Necenzurirano

Kaj se skriva v ozadju nenadnega odhoda direktorja...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

doncic Ekipa24.si

Zaigralo vam bo srce! Ste videli, v kakšni majici...

ela mei2 Njena.si

Skrito v raju: 'Ela' nenadoma vidno spremenjena?

ronaldo sesko lv Ekipa24.si

Srbi zaradi Slovenije že trepetajo pred evropskim...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Še vedno ni znano, ali bo Shiffrinova nastopila v Kranjski Gori

Deli na:
Še vedno ni znano, ali bo Shiffrinova nastopila v Kranjski Gori

Foto: Profimedia

Ameriška smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin, ki si je po nenadni smrti očeta Jeffa Shiffrina vzela premor od smučanja za nedoločen čas, še ni sporočila, ali bo konec tedna nastopila na svetovnem pokalu v Kranjski Gori na tekmovanju za zlato lisico.

Američanka nikoli ni skrivala, da se je v Sloveniji vedno zelo dobro počutila. Štiriindvajsetletnica je dobila tri zaporedne seštevke zlate lisice. Če ne bi bilo družinske tragedije, bi letos v Kranjski Gori na podkorenski strmini lovila še peto lisičkino kombinacijo.

Shiffrinova je že izpustila tekme v Sočiju in Garmisch-Partenkirchnu, kjer sta bila na sporedu smuk in superveleslalom, saj je ostala v Koloradu in še vedno ni jasno, kdaj se namerava vrniti v Evropo, kjer bodo vse zadnje tekme do konca sezone.

Kranjske Gore, kjer sta na sporedu tehnični disciplini slalom in veleslalom, njeni specialiteti, za zdaj še ni uradno prečrtala. Avstrijski mediji sicer poročajo, da Shiffrinove minuli teden ni bilo na treningu v Avstriji.


Komaj 24-letna ameriška smučarka si je v svetovnem pokalu priborila 66 zmag, nazadnje je zmagala na smuku in superveleslalomu v Banskem. Shiffrinova je s tem na dobri poti, da po 40 letih zruši "večni" rekord slovitega Šveda Ingemarja Stenmarka, ki se je na najvišjo stopničko zmagovalnega odra v belem cirkusu zavihtel 86-krat.

To zimo lovi četrto zaporedno zmago v skupni razvrstitvi svetovnega pokala. Ob tem je tudi na vrhu slalomskega seštevka pokala ter v "top 3" v smuku, superveleslalomu in veleslalomu. A za zdaj ima le še 145 točk prednosti pred Italijanko Federico Brignone in 334 pred Slovakinjo Petro Vlhovo, vsaka zmaga pa šteje 100 točk.

Do konca sezone je še 16 tekem. Obe njeni glavni tekmici za veliki kristalni globus sta na prizorišču zlate lisice v Kranjski Gori, kamor so prireditelji prestavili tekmovanje zaradi pomanjkanja snega na Štajerskem.

Na "sceno" se vrača dvakratna svetovna prvakinja v veleslalomu Francozinja Tessa Worley, ki je 7. januarja prestala operacijo kolena, medtem ko sta Nemka Viktoria Rebensburg in Italijanka Sofia Goggia predčasno končali sezoni zaradi poškodb v Garmischu.