Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Ena zadnjih fotografij kralja Karla III., na njegovem obrazu je videti žalost in trpljenje Odkrito.si

Razpad monarhije? Veriga sramotnih neresnic

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Še tretja zmaga Ilke Štuhec letos: dobila je kombinacijo v Val d'Iseru

Deli na:
Še tretja zmaga Ilke Štuhec letos: dobila je kombinacijo v Val d'Iseru

Foto: Getty Images

Ilka Štuhec je dvema smukaškima zmagama iz Lake Louisa dodala še zmago v kombinaciji v Val d'Iseru.

Ilka Štuhec je odlično formo iz Kanade prenesla v Evropo ter se še tretjič v tej sezoni zavihtela na najvišje mesto odra za zmagovalke. Po dveh smukih v Lake Louisu je bila najhitrejša tudi na alpski kombinaciji v Val d'Iseru.

Alpske smučarke so se na tem klasičnem prizorišču svetovnega pokala v Savojskih Alpah merile za prve točke v kombinaciji v tej sezoni. Štuhčeva je bila zelo hitra že v prvem delu kombinacije, ko je vpisala tretji čas na kombinacijskem smuku, najhitrejša pa je bila v finalu, po zamenjavi smukaških smuči za slalomske, ko je ugnala vso konkurenco ter dokazala, da je nevarna tudi v tehničnih zavojih.

Drugo mesto je pripadlo Švicarki Michelle Gisin, ki je za Štajerko zaostala 12 stotink sekunde, Italijanka Sofia Goggia je bila tretja z zaostankom 16 stotink sekunde.

Američanka Laurenne Ross, ki je vodila po smuku, je bila v slalomu počasnejša od Štuhčeva in je zdrsnila na deseto mesto. Prav tako je bila v slalomskem delu počasnejša Avstrija Cornelia Hütter, ki je sicer Štuhčevo v smuku prehitela, a je v slalomu precej zaostala in padla na 18. mesto. Švicarka Lara Gut je odstopila na slalomski progi ter drugo mesto v skupnem seštevku prepustila Goggii.



Američanka Mikaela Shiffrin, ki je kombinacijo izpustila, vodi v skupnem seštevku za 91 točk. Četrto mesto skupno je ubranila Štuhčeva. Ima 345 točk, za prvim mestom skupno pa zaostaja 153 točk.

Štuhčeva je v Lake Louisu presenetila vse ter slavila dvakrat zaporedoma, s krstnima zmagama na obeh uvodnih smukih, v superveleslalomu pa je bila peta. Štuhčeva še nikoli ni bila tako dobra. S seštevkom 245 točk v posebnem seštevku smuka vodi, prvič ima oblečeno rdečo majico vodilne smukačice, v seštevku superveleslaloma je peta, vodi tudi v seštevku kombinacije.

Na startu smuka za kombinacijo so bile štiri Slovenke. Maruša Ferk je vpisala točke z 12. mestom (+2,84), kar je njen najboljši izid v tej sezoni, Ani Bucik pa je uspelo popraviti svoj izid s kombinacijskega smuka z dobrim slalomom, ko je pristala med dobitnicami točk z 28. mestom. Vanja Brodnik je bila na 33. mestu prepočasna za točke.

V Val d'Iseru bo v soboto na sporedu klasičen smuk, v nedeljo pa še superveleslalom. Na obeh tekmah ima visoke cilje najboljša Slovenka Štuhčeva.