mateja logar, janez poklukar Svet24.si

Najprej sledi nočno zapiranje lokalov? To so ...

zdravko pocivalsek bobo (3) Svet24.si

Minister Počivalšek je omenil "lockdown"

alenka bratusek bobo Svet24.si

Poslanci spregovorili o sanaciji bank in se ob tem...

le pen jansa tw Reporter.si

Janša se je srečal s »sovražnico EU« Marine ...

20200330-00997910 Necenzurirano

Matoz in Snežič skupaj po zemljišča na Obali

Tanja Ribič Odkrito.si

BRRRRR, TO počne Tanja Ribič?!

doncic re 1 Ekipa24.si

AKCIJA VEČERA! Dončić podal sebi, nato ...

Magazin

Še tretja zmaga Ilke Štuhec letos: dobila je kombinacijo v Val d'Iseru

Deli na:
Še tretja zmaga Ilke Štuhec letos: dobila je kombinacijo v Val d'Iseru

Foto: Getty Images

Ilka Štuhec je dvema smukaškima zmagama iz Lake Louisa dodala še zmago v kombinaciji v Val d'Iseru.

Ilka Štuhec je odlično formo iz Kanade prenesla v Evropo ter se še tretjič v tej sezoni zavihtela na najvišje mesto odra za zmagovalke. Po dveh smukih v Lake Louisu je bila najhitrejša tudi na alpski kombinaciji v Val d'Iseru.

Alpske smučarke so se na tem klasičnem prizorišču svetovnega pokala v Savojskih Alpah merile za prve točke v kombinaciji v tej sezoni. Štuhčeva je bila zelo hitra že v prvem delu kombinacije, ko je vpisala tretji čas na kombinacijskem smuku, najhitrejša pa je bila v finalu, po zamenjavi smukaških smuči za slalomske, ko je ugnala vso konkurenco ter dokazala, da je nevarna tudi v tehničnih zavojih.

Drugo mesto je pripadlo Švicarki Michelle Gisin, ki je za Štajerko zaostala 12 stotink sekunde, Italijanka Sofia Goggia je bila tretja z zaostankom 16 stotink sekunde.

Američanka Laurenne Ross, ki je vodila po smuku, je bila v slalomu počasnejša od Štuhčeva in je zdrsnila na deseto mesto. Prav tako je bila v slalomskem delu počasnejša Avstrija Cornelia Hütter, ki je sicer Štuhčevo v smuku prehitela, a je v slalomu precej zaostala in padla na 18. mesto. Švicarka Lara Gut je odstopila na slalomski progi ter drugo mesto v skupnem seštevku prepustila Goggii.Američanka Mikaela Shiffrin, ki je kombinacijo izpustila, vodi v skupnem seštevku za 91 točk. Četrto mesto skupno je ubranila Štuhčeva. Ima 345 točk, za prvim mestom skupno pa zaostaja 153 točk.

Štuhčeva je v Lake Louisu presenetila vse ter slavila dvakrat zaporedoma, s krstnima zmagama na obeh uvodnih smukih, v superveleslalomu pa je bila peta. Štuhčeva še nikoli ni bila tako dobra. S seštevkom 245 točk v posebnem seštevku smuka vodi, prvič ima oblečeno rdečo majico vodilne smukačice, v seštevku superveleslaloma je peta, vodi tudi v seštevku kombinacije.

Na startu smuka za kombinacijo so bile štiri Slovenke. Maruša Ferk je vpisala točke z 12. mestom (+2,84), kar je njen najboljši izid v tej sezoni, Ani Bucik pa je uspelo popraviti svoj izid s kombinacijskega smuka z dobrim slalomom, ko je pristala med dobitnicami točk z 28. mestom. Vanja Brodnik je bila na 33. mestu prepočasna za točke.

V Val d'Iseru bo v soboto na sporedu klasičen smuk, v nedeljo pa še superveleslalom. Na obeh tekmah ima visoke cilje najboljša Slovenka Štuhčeva.

Loading...