atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Savdijke lahko vozijo - tudi formulo 1

Deli na:
Savdijke lahko vozijo - tudi formulo 1

Foto: Reuters

Odpravo prepovedi vožnje avtomobila za ženske v Savdski Arabiji so včeraj obeležili tudi v karavani formule 1. Tako je savdska članica Mednarodne avtomobilistične zveze Fia Asil Al Hamad pred današnjo dirko formule 1 za VN Francije v Le Castelletu opravila krog po dirkališču Paul Ricard.

Al Hamadovi je vožnjo z dirkalnikom, v katerem je Kimi Räikkönen leta 2012 zmagal dirko za veliko nagrado Abu Dabija, omogočila ekipa Renaulta kot del predstavitve svojih legendarnih dirkalnikov, ki je potekala nekaj ur pred današnjo veliko nagrado, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Vožnja Al Hamadove, prve članice savdske avtomobilistične organizacije, ki je odgovorna za oblikovanje strategij za izobraževanje savdskih žensk v motošportu, je imela močno simboliko na dan, ko so ženske v tej konservativni kraljevini lahko prvič po dolgih desetletjih legalno sedle za volan.

Po opravljeni vožnji je članica Fiine komisije za ženske v motošportu poudarila, da je že od mladih let ljubiteljica motošporta. "Vseeno pa vožnja z dirkalnikom formule 1 presega vse moje sanje," je povedala. "Upam, da bo ta dogodek, ravno na dan, ko savdske ženske lahko vozijo, močno sporočilo, kaj lahko dosežeš, če imaš strast in voljo sanjati."