900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Samozavestni slovenski nogometaši proti Angležem po zmago

Deli na:
Samozavestni slovenski nogometaši proti Angležem po zmago

Foto: Reuters

Slovenska nogometna reprezentanca je začela priprave na kvalifikacijsko tekmo za evropsko prvenstvo 2016 proti Angliji, ki bo 14. junija v Stožicah. Tokrat je med izbranci Srečka Katanca spet tudi Bojan Jokić, ki se v izbrano vrsto vrača po enoletni odsotnosti zaradi poškodbe. Kot vedno je optimist in pravi, da ima Slovenija možnosti za zmago.

"Dobro bi bilo, da bi se prvi del odvil tako kot na Wembleyju, ko smo povedli. Ker če bi doma prvi zadeli, potem bi nas občinstvo poneslo. Bistveno je, da ne dobimo gola, potem se lahko tekma lepo odvija. Imamo kakovost, mislim, da lahko zmagamo, če bomo pravi," meni slovenski bočni branilec.

V omenjenem dvoboju na Wembleyju je Anglija zmagala s 3:1. Slovenija je povedla v 58. minuti po avtogolu Jordana Hendersona, nato pa sta za zmago Angležev poskrbela Wayne Rooney in Danny Welbeck, ki je zadel dvakrat. Slednjega tokrat ne bo v angleški vrsti, saj je poškodovan. Kljub temu angleški selektor Roy Hodgson razpolaga s številnimi zvezdniki.

A člana španskega Villarreala imena v angleški izbrani vrsti ne strašijo. "Imajo res dobre igralce, ampak s takšnimi igramo iz tedna v teden. Navajeni smo igranja na takšni ravni. Res je, da ta junijski termin ni najboljši, toda vsi smo profesionalci, radi igramo za reprezentanco in bomo dali svoj maksimum," pravi Jokić.

Kje pa vidi glavne prednosti Angležev? "Mogoče imajo prednost v samozavesti, saj so prvi v skupini in, seveda, favoriti. Upam, da nas bodo malo podcenili. Ampak mi smo po drugi strani dovolj agresivni, čvrsti v obrambi in zaradi tega so imeli tudi nekaj težav na Wembleyju. V protinapadih so tudi zelo dobri. In tudi če bomo mi imeli ugoden izid, moramo paziti na njihove ofenzivce, saj lahko sami odločijo tekmo zaradi kakovosti," še dodaja Jokić.

Katanec jim bo konec tedna dal prosto. Takrat pa bo na sporedu tudi finale lige prvakov. "O tem vsi govorijo. Jaz bi rad videl, da Juventus zmaga, ampak menim, da je Barcelona premočna. Težko, da bo to izpustila iz rok. A finale je le ena tekma. Na papirju slabši Juventus ima zelo dobro ekipo. Namreč, če je izločil Real Madrid, potem gre za zelo kakovostno moštvo," je dejal nekdanji igralec italijanskega Chieva.

Na vprašanje, ali obstaja kakšen poseben razlog, da privošči slavje Juventusu, je Jokić odvrnil: "Jaz ne navijam za Juventus. Ampak igral sem v Italiji, vem, da delajo dobro. Ta ekipa je že takrat igrala, nekaj igralcev je prišlo na novo, Juventus si zasluži, da osvoji nekaj velikega."

Zakaj pa ne navija za Barcelono? "Zato ker vsi navijajo za Barcelono. Jaz pa sem malo 'pokvarjen'. Seveda tudi Barceloni privoščim naslov, imajo izjemno kakovost na vsakem položaju. Hitro odvzamejo žogo, tekmeca pripravijo do napak in vedno zmagajo," je zaključil Jokić.