900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Samir Handanović na 400. tekmi za Inter slavil zmago

Deli na:
Samir Handanović na 400. tekmi za Inter slavil zmago

Samir Handanović - Foto: profimedia.si

Slovenski nogometaši v včerajšnjih tekmah niso bili posebej uspešni. Na svoji 400. tekmi za Inter je zmagal le Samir Handanović, izgubili pa so klubi Jana Oblaka, Kevina Kampla in Lovra Bizjaka.

Inter je s 3:1 ugnal Bizjakov Šerif Tiraspol, ki je tako po dveh presenetljivih zmagah v skupini D v Milanu zabeležil prvi poraz. Slovenca ni bilo v kadru Moldavcev, Kampl pa pri porazu Leipziga z 2:3 na gostovanju pri Paris St. Germainu ni vstopil v igro. Z 2:3 je doma izgubil tudi Oblakov Atletico Madrid, od Špancev je bil boljši Liverpool, ki je skoraj ves drugi polčas igral z igralcem več.

Leipzig je v Parizu že po 9. minutah zaostajal, domače je v vodstvo popeljal Kylian Mbappe. Še v prvem polčasu je izenačil Andre Silva, Nemci pa so prek Nordija Mukieleja celo povedli. A to ni zadostovalo za uspeh, do konca je sodnik gostiteljem dosodil dve enajstmetrovki, prvo je izkoristil Mbappe, drugo pa Leo Messi.

Parižani so tako zadržali prvo mesto v skupini A, na drugo pa se je prebil Manchester City, ki je kar s 5:1 v gosteh premagal Brugge. Riyad Mahrez je prispeval dva gola, svoj prvenec v ligi pa je dosegel Cole Palmer.

Liverpool je v Madridu še tretjič zmagal in zanesljivo vodi v skupini B. Mohamed Salah po samostojnem prodoru in pomoči enega od domačih branilcev, od katerega se je žoga odbila in presenetila Oblaka, in Naby Keita s fantastičnim volejem od daleč sta poskrbela, da so Angleži po 13. minutah vodili z 2:0. Nato pa je na sceno stopil Antoine Griezmann. Dvakrat je zatresel mrežo, vmes zapravil še eno veliko priložnost, v 52. minuti pa zaradi nespretnega prekrška prejel rdeč karton. Številčno premoč so gosti izkoristili, to pa predvsem še zaradi enega nespametnega prekrška. Mario Hermoso je zakrivil najstrožjo kazen, ki jo je v vodstvo spremenil Salah.



V drugi tekmi skupine je Porto z 1:0 ugnal Milan in se po točkah na drugem mestu izenačil z Atleticom. Edini gol je v 65. minuti dosegel Luis Diaz.

V skupini C je lizbonski Sporting s 4:1 v Istanbulu nadigral Bešiktaš, dva gola je prispeval Sebastian Coates, še bolj prepričljiv pa je bil Ajax, ki je doma s 4:0 ponižal Borussio Dortmund in tako ob Liverpoolu ostaja ekipa s polnim izkupičkom po treh krogih.

Priložnost, da ostane stoodstoten je imel tudi Šerif, ki pa je klonil v Milanu. Domače je v vodstvo popeljal Edin Džeko, v 52. minuti je izenačil Sebastien Thill, da ni prišlo do novega presenečenja v skupini D sta poskrbela Arturo Vidal in Stefan de Vrij.

Strelsko se je odprlo tudi Real Madridu, ki je kar s 5:0 premagal Šahtjor iz Donjecka, dva gola je k zmagi dodal Vinicius Junior.