Rado Mulej Svet24.si

FOTO: Radu Muleju ohromela polovica obraza

Anika Horvat 2021 - foto Jan Koštric (1) Svet24.si

Anika Horvat sporoča, da je srečna

cigler kralj Reporter.si

Zdaj še minister za delo Janez Cigler Kralj (NSi)...

bruslej, policijska ura Svet24.si

Absurd: V petek bo zanje veljala policijska ura ...

DOG342X7R5156 Necenzurirano

Kako je Janša uredil cepivo za zdravnika blizu ...

mario-carciella-rega, finnegan-lee-elder Odkrito.si

Ameriška najstnika doživljenjsko v italijanskem ...

sanjski moški-nove tekmovalke Njena.si

Razkrili nove tekmovalke šova Sanjski moški

Magazin

S tekmo med Francijo in Romunijo se začenja Euro 2016

Deli na:
S tekmo med Francijo in Romunijo se začenja Euro 2016

Foto: Getty Images

Francoska in romunska nogometna reprezentanca bosta drevi ob 21.00 na pariškem stadionu Stade de France odprli letošnje evropsko prvenstvo. Na njem bo prvič v zgodovini tekmovalo 24 držav, med katerimi sta favorita na stavnicah gostiteljica Francija in svetovna prvakinja Nemčija, sledijo pa Španija, Belgija, Anglija, Italija ...

V skupini A bosta ob Franciji in Romuniji igrali še Albanija in Švica, v skupini B bodo Anglija, Rusija, Wales in Slovaška, v skupini C Nemčija, Ukrajina, Poljska in Severna Irska, v skupini D branilka naslova Španija, Češka, Turčija in Hrvaška, v skupini E Belgija, Italija, Irska in Švedska, v skupini F pa Portugalska, Islandija, Avstrija in Madžarska.

Tekme bodo gostili Pariz, Lens, Lille, Lyon, Marseille, Bordeaux, Nica, St. Etienne in Toulouse. Skupno bo na sporedu 51 tekem, prireditelji pa so razprodali praktično vseh 2,5 milijona vstopnic, vključno s tistimi za finale, ki bo 10. julija v Parizu. Najdražje so stale skoraj 900 evrov.

Vstopnice so šle v prodajo kljub temu, da Francijo v zadnjem obdobju zaznamujejo stavke in protesti, že ves čas pa se kot črn oblak nad prvenstvom zadržujejo teroristične grožnje.

Slovenske barve bodo v Franciji zastopali sodniki Damir Skomina, Jure Praprotnik, Robert Vukan, Matej Jug in Slavko Vinčić.

Loading...