Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

S Kompasom in Reporterjem na Sever Evrope

Deli na:
S Kompasom in Reporterjem na Sever Evrope

Foto: Kompas

Kompas organizira petdnevno potovanje po Danskem, Švedskem in Norveškem. Obiščite Oslo, Kopenhagen in čudoviti Severni Sealand in se kot bralci Reporterja prihranite vse vstopnine, ki so za vas že vključene v ceno.

Vabijo vas tri čudovita severna mesta: Oslo, najmanjša skandinavska prestolnica in mesto svetovno znanih muzejev; Göteborg, kraljevo mesto na zahodni švedski obali; Kopenhagen, s kanali prepredeno mestom, ki se je iz male ribiške vasice razvilo v danes največje mesto v Skandinaviji.

1. dan, 25. 6.: LJUBLJANA–OSLO
OSLO, NAJMANJŠA SKANDINAVSKA PRESTOLNICA

Zbirališče potnikov na Letališču Jožeta Pučnika Ljubljana v jutranjih urah in odhod posebnega letala v Oslo. Po pristanku vožnja in ogled znamenitosti norveške prestolnice - po velikosti je Oslo najmanjša prestolnica v Skandinaviji, leži na veliki kopenski površini in je obkrožena s številnimi parki, kar daje mestu poseben čar. Peljali se boste mimo Kraljeve palače, Mestne hiše, kjer podeljujejo Nobelovo nagrado za mir, Nobelovega Inštituta, veličastne nove Opere, Univerze in parlamenta v središču mesta. Na otoku Bygdoy boste za doplačilo lahko obiskali zanimive muzeje: muzej vikinških ladij, muzej Kon Tiki ter muzej polarno raziskovalne ladje Fram, ki je pred sto leti popeljala norveško odpravo do južnega tečaja (vstopnine za doplačilo). Nastanitev v hotelu, večerja (doplačilo) in prenočevanje.

2. dan, 26. 6.: OSLO–GÖTEBORG–HELSINBORG | zajtrk (550 km)
GÖTEBORG, KRALJEVO MESTO NA ZAHODNI ŠVEDSKI OBALI

Jutranja vožnja ob fjordu in prihod v drugo največje švedsko mesto, univerzitetno središče in pristanišče na zahodni obali Švedske ter postanek za krajši ogled. Mesto se ponaša z mnogimi parki, zgodovinskimi zgradbami in številni mostovi, ki se pnejo preko kanalov. S hribčka, kjer je utrdba iz 17. stoletja – Skansen Kronan, se vam bo odprl čudovit pogled na mesto, kjer je tudi sedež avtomobilske znamke Volvo. Popoldan nadaljevanje vožnje do Helsinborga, mesta na Švedskem ob ožini Oresund, kjer je razdalja med Dansko in Švedsko najkrajša. Nastanitev v hotelu, večerja (doplačilo) in prenočevanje.

3. dan, 27.6.: HELSINBORG-SEVERNI SEALAND–KOPENHAGEN | zajtrk (100 km)
DANSKO PODEŽELJE IN RENESANČNI GRADOVI

Po zajtrku bo sledilo prečkanje Oresundske ožine in začelo se bo odkrivanje severenega dela otoka Zelandija – najprej se boste v mestu Helsingor sprehodili do enega najbolj znanih renesančnih gradov Severne Evrope - Kronborga, ki je bolj poznan zaradi tega, ker je veliki William Shakespeare tja postavil dogajanje svoje tragedije Hamlet (ogled zunanjosti). Nadaljevali boste vožnjo v ribiško vasico Gilleleje in preko tipične danske pokrajine do mesta Hillerød, kjer bo sledil zunanji ogled gradu Frederiksborg (vstopnina), renesančnega gradu Christiana IV., ki ga imenujejo tudi »Danski Versailles« in slovi po lepo urejeni notranjosti ter čudovitih vrtovih. Ob prihodu v Kopenhagen nastanitev v hotelu, večerja (doplačilo) in prenočevanje.

4. dan, 28. 6.: KOPENHAGEN | zajtrk, večerja, nočna plovba
KOPENHAGEN, S KANALI PREPREDENO MESTO

Po zajtrku si boste z avtobusom ogledali mesto: peljali se boste mimo gradu Rosenborg in botaničnega vrta do kipa Morske deklice, ki je zaščitni znak mesta. Pot boste nadaljevali mimo starega pristanišča Nyhavna, Kraljevega gledališča, Tivolija, naredili postanek ob palači Kristiansborg (sedaj sedež danskega parlamenta) in kraljevi palači Amalienborg. Za doplačilo možnost vožnje z ladjico po kanalih Kopengahna. Nekaj prostega časa, da doživite utrip najdaljše nakupovalne peš cone v Evropi. Popoldne vkrcanje na ladjo in nastanitev v štiriposteljnih notranjih kabinah. Večerja (doplačilo) in nočna plovba v Oslo.

5. dan, 29. 6.: OSLO–LJUBLJANA | zajtrk
OSUPNILA VAS BO SKAKALNICA HOLMENKOLLEN

Za začetek dneva se boste najprej povzpeli na Holmenkollen nad mestom in pred vami se bo odprl edinstven pogled na Oslo. Skakalnica Holmenkollen je bila prenovljena za svetovno prvenstvo 2011. Sprehodili se boste še skozi Frogner park, kjer je razstavljen življenjski opus kiparja Gustava Vigelanda in imeli še nekaj prostega časa za sprehod po mestu in še zadnji pogled na snežno belo moderno operno hišo, ki zgleda, kakor ledena gora, ki se dviga iz Oslo fjorda. Zvečer prevoz na letališče in vrnitev posebnega letalo v Ljubljano.

Cena na osebo:
599 € (pri udeležbi najmanj 45 oseb)
779 € (pri udeležbi najmanj 25 oseb)

CENA VKLJUČUJE: navedene letalske prevoze v ekonomskem razredu, letališke, varnostne pristojbine in dodatek za gorivo v znesku 50 €, avtobusne prevoze po programu, 3 nočitve z zajtrki v dvoposteljnih sobah v hotelih ***, 1 prenočevanje z zajtrkom na ladji v notranji štiriposteljni kabini, 1 večerja na ladji, DDV, slovensko vodenje in organizacijo potovanja, vstopnine 49 € (muzej Kon Tiki, muzej vikinških ladij in muzej Fram, Holmenkollen, grad Frederiksborg, ladjica Kopenhagen).

MOŽNA DOPLAČILA (ob prijavi): enoposteljna soba 110 €, 1/1 notranja kabina 140 €, 1/2 notranja kabina 55 €, notranja 1/3 kabina 22 €, 3 večerje brez pijače 95 €, .

POPUST: 10 % za otroka do 12. leta v sobi z dvema odraslima osebama.