zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ruski milijarder je ponudil 1,16 milijarde evrov za angleški Arsenal

Deli na:
Ruski milijarder je ponudil 1,16 milijarde evrov za angleški Arsenal

Foto: Profimedia

Ruski milijarder Ališer Usmanov je večinskemu lastniku angleškega nogometnega prvoligaša Arsenala, Američanu Stanu Kroenkeju ponudil 1,3 milijarde dolarjev, da bi prevzel nadzor nad klubom, je poročal časnik Financial Times.

V Uzbekistanu rojeni Usmanov, ki je že lastnik 30 odstotkov otoškega prvoligaša, naj bi v pismu posredoval ponudbo Kroenkeju, ki ima v lasti 67-odstotni delež kluba. Slednji na ponudbo uradno še ni odgovoril, vendar pa časnik navaja, da naj ameriški športni mogotec ne bi imel nobenih načrtov o prodaji topničarjev.

Jeklarski magnat Usmanov je že v preteklosti želel kupiti Arsenal, a je bila njegova ponudba zavrnjena. Vse od takrat je zelo kritičen do Kroenkejevega pasivnega odnosa do nogometnega kluba.

Usmanov je ponudbo pripravil v kritičnih časih za topničarje, ko jim grozi, da bodo ostali brez donosne uvrstitve v ligo prvakov prihodnjo sezono, saj se varovanci Arsena Wengerja v ligi niso izkazali in so pred zadnjim krogom, ki je ta konec tedna, šele na petem mestu prvenstvene lestvice.

Če se Arsenal prvič v 20 letih ne bi prebil v ligo prvakov, bi to klub stalo približno 50 milijonov funtov prihodkov. Za zdaj še ni znano, ali bo Wenger, ki je na trenerskem stolčku kluba že 21 let, pogodbo podaljšal.