tovornjakar Svet24.si

Tovornjakar vijugal mimo Celja, kriva je bila ...

Ijen Svet24.si

Turistka zgrmela 70 metrov v krater aktivnega ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Rusi upajo, da bo Šarapova kljub suspenzu lahko igrala v Riu

Deli na:
Rusi upajo, da bo Šarapova kljub suspenzu lahko igrala v Riu

Foto: Arhiv Reporterja

Predsednik ruske teniške zveze Šamil Tarpiščev na letošnjih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru računa na udeležbo njihove prve zvezdnice Marije Šarapove, kljub temu, da je ta zaradi zlorabe meldonija suspendirana. Drugouvrščena z olimpijskih iger 2012 v Šarapova naj bi deset let jemala omenjeno zdravilo, ki je od 1. januarja 2016 prepovedano.

Osemindvajsetletna Šarapova, nekdanja številka 1 ženskega tenisa, je kar deset let jemala meldonij, ki ga je Svetovna protidopinška zveza 1. januarja letos uvrstila na seznam prepovedanih poživil. Šarapovo so zaradi tega suspendirali, podobna usoda je doletela še precej drugih športnikov in športnic, zaenkrat so vsem prepovedali nastopanje.

Meldonij je zdravilo za srčne bolnike, ki bi naj pospeševal regeneracijo telesa, pri Šarapovi so ga v odvzetem vzorcu ugotovili na letošnjem odprtem teniškem prvenstvu Avstralije. Datum njenega zaslišanja pred pristojnimi organi zaenkrat še ni znan, v primeru, da bo spoznana za krivo, grozi Šarapovi večletna prepoved nastopanja.

"Svoje kariere ne želim zaključiti na tak način. Upam, da bom dobila novo priložnost," je po odkritem pozitivnem vzorcu dejala 28-letna Rusinja.