stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Ronaldo razbil Litvo, Anglija in Kosovo s strelskimi vajami

Deli na:
Ronaldo razbil Litvo, Anglija in Kosovo s strelskimi vajami

Foto: Reuters

Nogometaši so včeraj z zadnjimi osmimi tekmami 6. kroga končali septembrski cikel kvalifikacij za evropsko prvenstvo 2020. Na tekmi z največ goli je Anglija premagala Kosovo s 5:3, svetovni prvaki Francozi so Andoro ugnali s 3:0. Na tekmi med Portugalsko in Litvo pa je Cristiano Ronaldo dosegel štiri gole od petih (5:1).

Kosovo, ki je v prejšnjem krogu pripravilo presenečenje in premagalo Češko, je dvoboj odlično začelo. Že v prvi minuti je po napaki domače obrambe zadel Valon Berisha. A šok je trajal le nekaj minut, domači so še v prvem delu po zaslugi dveh golov Jadona Sancha, enega Raheema Sterlinga in Harryja Kana ter po avtogolu Kosova povedli s 5:1, tako da je bilo videti, da vprašanj o zmagovalcu ni več. A so gostje v nadaljevanju še zapretili, dosegli dva gola in znižali na 3:5, Angleži pa so nato ustavili njihov nalet. Kane je v 65. minuti zapravil enajstmetrovko.

V drugi tekmi te skupine pa je v Podgorici Češka zanesljivo s 3:0 premagala Črno goro.

Evropski prvaki Portugalci so šele v drugem polčasu strli Litvo. Zvezdnik Cristiano Ronaldo je z bele točke sicer poskrbel za hitro vodstvo, toda do polčasa so domači z zadetkom Vytautasa Andriuškevičiusa izenačili. V nadaljevanju pa je stvari v svoje roke vzel prav Ronaldo, zadel še v 62., 65. in 76. minuti ter skorajda sam premagal Litvo, le piko na i je postavil Williams Carvalho.



Srbija je na gostovanju v Luxembourgu zmagala s 3:1, dva gola je dosegel Aleksandar Mitrović.

V skupini H je bilo najbolj razburljivo v Elbasanu, kjer so Albanci dvakrat vodili, Islandci pa so jih dvakrat ujeli. A zadnjega albanskega naleta niso znali ustaviti, gola Sokola Cikalleshija in Odila Roshija sta nazadnje prinesla uspeh domačim. Francozi so manj prepričljivo, kot je bilo pričakovati, strli Andoro. Z zadetki Kingsleyja Comana, Clementa Lengleja in Wissama Ben Yedderja pa je bilo na koncu vendarle zanesljivih 3:0.

Prav tako so tekmece dolgo trli Turki, a so bili v zadnje pol ure v Moldaviji premočni in so na koncu slavili z visokih 4:0, Cenk Tosun je v polno zadel dvakrat.