franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Rokometaši danes dobijo tekmece za EP 2020: Slovenci v drugem bobnu

Deli na:
Rokometaši danes dobijo tekmece za EP 2020: Slovenci v drugem bobnu

Tekma med rokometnima reprezentancama Slovenije in Srbije je potrditev, da si ta športna dvorana in Murska Sobota zaslužita več tovrstnih dogodkov Fotografija Aleš Cipot - Foto: Aleš Cipot

V četrtek so na Dunaju opravili žreb skupin v ligi prvakov in prvakinj za sezono 2019/20, drevi pa bo Evropska rokometna zveza (EHF) priredila še žreb skupin za moško evropsko prvenstvo, ki bo med 9. in 26. januarjem prihodnje leto na Švedskem in Norveškem ter v Avstriji. Slovenija bo igro kroglic pričakala v drugem jakostnem bobnu.

Slovenija, ki je v kvalifikacijah za EP 2020 osvojila prvo mesto, se v prvem delu tekmovanja, ki bo prvič v zgodovini v treh državah in bo nastopilo 24 izbranih vrst, ne bo mogla pomeriti z Norveško, Nemčijo, Severno Makedonijo, Madžarsko in Belorusijo.

Njene možne tekmice iz prvega jakostnega bobna so Španija, Švedska, Francija, Danska, Hrvaška in Češka, iz tretjega Avstrija, Islandija, Črna gora, Portugalska, Švica in Latvija, iz četrtega pa Poljska, Rusija, Srbija, Ukrajina, Bosna in Hercegovina in Nizozemska.

Ekipe bodo v prvem delu razdeljene v šest skupin s po štirimi reprezentancami, ki bodo igrale na Dunaju ter v Gradcu, Trondheimu, Malmöju in Göteborgu. V drugi del se bosta uvrstili po dve najbolje uvrščeni zasedbi, ki bosta nastopali na Dunaju in v Malmöju, medtem ko bo finalni del na sporedu v Stockholmu.

Že zdaj je znano, da bo Hrvaška v prvem delu zaključnega turnirja nastopila v Gradcu, Avstrija na Dunaju, Nemčija in Norveška v Trondheimu, Danska v Malmöju, Švedska pa v Göteborgu.

Današnji žreb se bo na Dunaju pričel ob 18.45.