Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Roglič v rdeči majici začenja drugi teden Vuelte

Deli na:
Roglič v rdeči majici začenja drugi teden Vuelte

Primož Roglič - Foto: Profimedia

Slovenski as Primož Roglič bo kot vodilni kolesar začel drugi teden dirke po Španiji. Že danes je na sporedu nepredvidljiva deseta etapa od Roquetas de Marja do Rincon de la Victorie (189 km), ki bi lahko malce premešala karte med favoriti za končno zmago. Kasneje v tednu sledita še dve razgibani, ravninska in konec tedna še dve gorski etapi.

V lovu na tretjo zaporedno skupno zmago ima 31-letni Kisovčan 28 sekund naskoka pred Špancem Enricom Masom in že 1:21 minute pred njegovim moštvenim kolegom, Kolumbijcem Miguelom Angelom Lopezom. Pred Vuelto bržčas glavni tekmec Rogliču v lovu na rdečo majico, Kolumbijec Egan Bernal za slovenskim asom na petem mestu zaostaja 1:52 minute.

Vsakršna prednost je za Rogliča dobrodošla, a dlje kot bo trajala Vuelta, težje bo komu za dan ali dva prepustiti majico vodilnega. Njegovo moštvo Jumbo-Visma bo tako pod vse večjim pritiskom, a se je vsaj v nedeljski gorski etapi z več kot 4000 višinskimi metri zelo izkazala.

Danes favorite čaka zanimiv test v andaluzijski etapi, v kateri bodo bržčas na račun prišli ubežniki. V kolikor pa bo glavnina nadzorovala zaostanek za ubežniki, pa bi se lahko razplamtel tudi boj za etapno zmago na zahtevnem vzponu na Puerto de Almachar, ki prinaša bonifikacijske sekunde.

Čeprav ga organizatorji dirke vodijo kot 10,9 km dolg vzpon z relativno nizkim povprečnim naklonom 4,9 %, so zadnji štirje kilometri in pol zelo zahtevni z devetodstotnim povprečnim naklonom. Po vrhu vzpona sledi še 12 km dolg spust in trije ravninski kilometri do cilja v Rincon de la Victorii.

Etapa se bo začela ob 12.47, v cilju pa najboljše pričakujejo okoli 17.30.