požar avto hiša Svet24.si

V požaru v Radljah ob Dravi uničeni osebni ...

Johnny Deep Svet24.si

Johnny Depp na britanski premieri presenetil z ...

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

ruska propaganda rusija Reporter.si

Na spletnem portalu RTV Slovenija Putinovih trolov...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

"Rožnati" Roglič novinarjem: Me kar močno "matrate" z vsemi vprašanji

Deli na:
"Rožnati" Roglič novinarjem: Me kar močno "matrate" z vsemi vprašanji

Foto: Profimedia

Slovenski kolesarski as Primož Roglič je brez večjih pretresov preživel prvo etapo dirke po Italiji, 205-kilometrske preizkušnje, ki se je končala s sprintom v Fucecchiu. Vsaj še en dan bo nosil rožnato majico vodilnega, kar mu godi, malo manj pa vse več obveznosti, ki pridejo s takšnim položajem.

"Od starta je bil dež, ni bilo vročine, potem sončno vreme. Teren je bil razgiban, ni bilo najlažje. Vse smo imeli pod nadzorom in lahko uživamo še en dan več v rožnatem," je po etapi povedal Roglič, ki si je rožnato majico pridirkal s sobotno zmago na kronometru v Bologni.

Priznal pa je, da so naporne vse obveznosti, ki pridejo s takšnim statusom, tako s strani slovenskih medijev kot tujih, navijačev in vsega drugega, kar sodi zraven. "Me kar močno 'matrate' z vsemi vprašanji. Se bom skušal tudi temu čim bolj ogniti," je bil odkrit 29-letni zvezdnik Jumbo-Visme.

Ne glede na vse mu bo v čast vsaj še en dan nositi rožnato majico. "Najbolj važno je, kdo jo bo nosil v Veroni. Če smo si jo priborili, je lepo preživeti še kakšen dan več v njej," je dejal.

Ponedeljkova etapa bo dolga 220 kilometrov, priložnost bodo na razgibanem terenu iskali ubežniki, na koncu sprinterji. Trasa je speljana po odprtem terenu, zato bo ena največjih nevarnosti veter. A se Roglič tega ne boji. "Smo nizozemska ekipa, za fante ne bo prvič, če zapiha veter. Me ne skrbi," pravi slovenski kolesarski junak, ki bo v naslednjih dneh v prvi vrsti skrbel, da se ne znajde v težavah, da ostane varen in zdrav.