pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Barron pred nekaj meseci .. Odkrito.si

Barron Trump - Za to je zaslužna slovenska kri!

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Real proti lizbonskemu Sportingu vendarle do zmage

Deli na:
Real proti lizbonskemu Sportingu vendarle do zmage

Foto: Getty Images

Tekme prvega kroga lige prvakov so opravili tudi nogometaši v skupinah E, F, G in H, ter sinoči prestavljene tekme skupine C med Manchester Cityjem in Borussio iz Mönchengladbacha. Branilci naslova iz madridskega Reala so se doma dolgo mučili s Sportingom, ta je ob začetku drugega polčasa povedel, nato pa le prišli do zmage v sodnikovem dodatku.

Branilci naslova iz madridskega Reala so le prišli do zmage, čeprav je na stadionu Santiago Bernabeu dolgo kazalo na presenečenje gostov, za katere Ažbe Jug ni dobil priložnosti. Za nekdanji klub prvega Realovega zvezdnika Cristiana Ronalda je v 48. minuti namreč zadel Bruno Cesar in osupnil domače navijače.

A Madridčani so le prišli na svoj račun, pa čeprav v samem zaključku tekme. Najprej je za izenačenje poskrbel Ronaldo, ki je mrežo gostov zatresel v 89. minuti, ko je s prostega strela z natančnim udarcem le premagal Ruia Patricia. Piko na i je v sodnikovem dodatku v 94. minuti postavil Alvaro Morata za 2:1.

Do visoke zmage so prišli pri Borussii iz Dortmunda, ki so v gosteh pri varšavski Legii slavili s kar 6:0. Druga Borussia, tista iz Mönchengladbacha, ki je morala zaradi močnega deževja počakati na tekmo skupine C proti Manchester Cityju (tekma bi morala biti na sporedu že v torek zvečer), se je prav tako morala sprijazniti z visokim porazom. Gostitelji iz Manchestra so slavili s 4:0.

Bayer iz Leverkusna je proti moskovskemu CSKA povedel z 2:0, a se nato moral sprijazniti z remijem. Za drugi gol nemške ekipe je podal Slovenec Kevin Kampl, mrežo pa je zatresel Hakan Calahanoglu. A Rusi so se prebudili v drugem delu, zadela sta Alan Dzagojev in Roma Eremenko. Prvi gol za Bayer je prispeval Admir Mehmedi. V drugi tekmi skupine E je Tottenham Hotspur z 1:2 klonil proti Monacu.

Zagrebški Dinamo je v skupini H gostoval pri Lyonu in izgubil z 0:3. Petar Stojanović je za modre odigral vso tekmo. V isti skupini sta se Juventus in Sevilla razšla brez zadetkov.

V skupini G je Brugge moral doma Leicester Cityju priznati visok poraz z 0:3. Porto je po vodstvu ob polčasu proti Koebenhavnu z 1:0 na koncu iztržil le točko, tekma se je končala z izidom 1:1. Danska ekipa je v 66. minuti ostala z igralcem manj na igrišču, saj je Jan Gregus prejel drugi rumeni karton, Benjamin Verbič je za Koebenhavn zaigral od 69. minute dalje, ko je zamenjal Federica Santanderja. Za Dance je v 52. minuti zadel Andreas Cornelius, domače je v vodstvo v 13. minuti popeljal Otavio.

Konec skupinskega dela lige prvakov bo 6. in 7. decembra. Osmina finala bo od sredine februarja dalje, sledijo četrtfinale, polfinale in finale, ki bo 3. junija v Cardiffu.