kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Real gre po četrti zaporedni naslov v Ligi prvakov, a tekmeci mu ga ne bodo kar prepustili

Deli na:
Real gre po četrti zaporedni naslov v Ligi prvakov, a tekmeci mu ga ne bodo kar prepustili

Foto: Reuters

Nogometaši v ligi prvakov bodo drevi začeli skupinski del sezone 2018/19. V tej bo madridski Real skušal priti do četrtega zaporednega naslova, glavni favoriti ob Realu pa so še Manchester City, Barcelona, Juventus, PSG, Bayern, Liverpool in Atletico Madrid.

Branilci naslova bodo igrali v skupini G skupaj z Romo, ki je za ligo prvakov prijavila tudi Žana Celarja, moskovskim CSKA, katerega član je Jaka Bijol, in Viktorio Plzen. Jan Oblak bo v skupini A z Atleticom Madridom igral proti Borussii Dortmund, Monacu in Bruggeu, Samir Handanović pa bo z Interjem, pri katerem je prijavljen tudi Maj Rorič, igral v skupini B skupaj z Barcelono, Tottenhamom in PSV.

V skupini C so PSG, Napoli, Liverpool in Crvena zvezda, v skupini D Lokomotiv Moskva, Porto, Schalke in Galatasaray, v skupini E Bayern, Benfica, Ajax in AEK Atene, v skupini F Manchester City, Šahtar Donjeck, Lyon in Hoffenheim, v skupini H pa Juventus, Manchester United, Valencia in Young Boys.



Novost v tej sezoni lige prvakov bodo termini tekem, in sicer bosta po dve tekmi na dan ob 18.55, preostale pa ob 21.00. Skupinski del tekmovanja se bo končal 12. decembra. Osmina finala bo 12. in 13., 19. in 20. februarja ter 5., 6., 12. in 13. marca, četrtfinale 9. in 10. ter 16. in 17. aprila, polfinale bo 30. aprila in 1. maja ter 7. in 8. maja, finale pa bo 1. junija na stadionu Wanda Metropolitano v Madridu.

Doslej je ligo prvakov oziroma pokal državnih prvakov osvojilo 21 različnih klubov. Letos jih bo od teh sodelovalo kar 13, in sicer Real, s 13 naslovi rekorder tekmovanja, Liverpool, Bayern, Barcelona (vsi po pet naslovov), Ajax (štiri), Manchester United, Inter Milano (po tri), Benfica, Juventus, Porto (po dva), PSV, Crvena zvezda in Borussia Dortmund (po en naslov).