reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Dejan Süč Svet24.si

Poslanec Svobode se je zmotil, zato je bil sprejet...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

rudi in marjetka spor Njena.si

Kako in zakaj je počil Marjetkin in Rudijev ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Razsulo pri skakalcih: Zajc izključen, trener Bertoncelj odstopil!

Deli na:
Razsulo pri skakalcih: Zajc izključen, trener Bertoncelj odstopil!

Gorazd Bertoncelj - Foto: alesfevzer.com

Potem ko je bil iz slovenske reprezentance za svetovno prvenstvo v poletih v Planici na podlagi pravilnika in etičnega kodeksa izključen Timi Zajc, je vodja panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo Ljubo Jasnič sprejel tudi odločitev glavnega trenerja skakalcev Gorazda Bertonclja, da se umakne iz planiškega mehurčka.

To je v izjavi za javnost pred hotelom Kompas v Kranjski Gori dejal Jasnič. Ta je danes na predlog glavnega trenerja slovenske reprezentance v smučarskih skokih Gorazda Bertonclja iz reprezentance najprej izključil Timija Zajca. Razlog za izključitev Zajca so njegovi komentarji po petkovih prvih dveh serijah SP v poletih, so zjutraj sporočili iz Smučarske zveze Slovenije (SZS).

Dvajsetletni tekmovalec je namreč v petek zahteval, da glavni trener prevzame odgovornost za slabše polete v Planici. Pri SZS pa so šli v zadnjih nekaj urah še korak dlje, saj po lastni odločitvi mehurček zapušča tudi Bertoncelj.

"Kar se tiče odločitve trenerja in nato vodje panoge, je vodstvo odločitev podprlo na osnovi pravilnika in etičnega kodeksa, ki ga imamo. Smo pa storili korak naprej na željo glavnega trenerja in sem sprejel njegovo odločitev, da se umakne v naslednjih dveh dneh iz Planice. Robert Hrgota bo prevzel njegovo zastavico in bo vodil tekmovanje naprej. Naslednji teden bo sta zasedala strokovni svet kot odbor za skoke in nordijsko kombinacijo, tam se bomo odločili, kako naprej," je poudaril Jasnič.

Izrazil je obžalovanje, da se to dogaja ravno med domačim SP v poletih. "Nič kaj lepe stvari nimamo. Moram reči, da mi je težko, ker se to dogaja v Planici, pred ljudmi, ki so to pripravili in ki imajo skoke radi, a včasih se je treba odločiti tako, kot smo se odločili," je pojasnil vodja panoge.

Vodenje reprezentance v Planici bo v naslednjih dveh dneh prevzel Robert Hrgota, sicer Bertoncljev pomočnik. V ekipi pa so ostali trije skakalci, Anže Lanišek, Bor Pavlovčič in Domen Prevc. SZS si prizadeva, da bi za potrebe ekipne tekme lahko aktivirala Petra Prevca ali Žigo Jelarja, da slovenska ekipa na domačem SP ne bi ostala brez nedeljskega nastopa.


"Pogovori z Mednarodno smučarsko zvezo tečejo, ker moramo glede na nastali položaj dobiti dovoljenje. Veste, da so tisti štirje skakalci na voljo, glede na to, kaj se nam je zgodilo, pa čakamo na dovoljenje, da pripeljemo četrtega člana, da bomo lahko tekmovali na ekipni tekmi," je še poudaril Jasnič.

Še enkrat so iz SZS izpostavili, da Timi Zajc ni nepreklicno izključen iz A-reprezentance, ampak zgolj iz svetovnega prvenstva v Planici. "Timi Zajc je danes zapustil reprezentanco. Kakšna odločitev bo za naprej, bi vam težko povedal, ker nimam informacij. Predvsem mora stroka povedati, kako in kaj," je o tem še razpredal Jasnič.

Dvajsetletni tekmovalec iz Hramš je v petek zahteval, da glavni trener prevzame odgovornost za slabše polete v Planici, svoje občutke pa je zapisal na Instagramu.

"Žal se je danes vse podrlo. Celo poletje sem treniral, da bi danes letel proti zadnji črti. Mislim, da morajo tukaj veliko odgovornost prevzeti trenerji. Žal moraš pri nas tako delati, kot rečejo, drugače si izključen iz reprezentance. Zato hočem, da tukaj glavni trener prevzame odgovornost za slabe nastope vseh slovenskih skakalcev," je slabo uro po tekmi zapisal Zajc.

"Rečem lahko samo hvala lepa in na svidenje," je še dodal za konec objave in se nekako vdal v usodo na posamični tekmi. Bertoncelj je v petek komentiral izjavo Zajca za slovenske medije. "Tipičen odgovor tekmovalca, ko malce izgubi občutke. Ni odskakoval z nogami. V četrtek je vsaj malo, tokrat nič. Ko tekmovalec ne odskakuje, je zakrčen v zgornjem delu. Imel je nizko parabolo leta, nič hitrosti ... Kljub dvakrat relativno dobrim pogojem so bili njegovi skoki kratki," je v petek pristavil Kranjčan.

Vse skupaj je pred sobotnim jutrom dobilo epilog, prihodnji teden pa se bodo na dogajanje v Planici odzvali ter sestali še pristojni organi panoge za smučarske skoke in nordijsko kombinacijo ter obravnavali poročilo o petkovem dogodku. O sklepih bo javnost obveščena sproti, so še zjutraj v izjavi za javnost zapisali pri SZS.