šarec-marjan 9 Svet24.si

Šarec o intervjuju z ruskim vohunom: "Tudi vi ste...

profimedia-0867279129 Svet24.si

Kadirov naj bi 2 od svojih 12 otrok zaplodil ...

euro-2024 Necenzurirano

Kaj obleči za München ali katera je nacionalna ...

1717753308-dsc04923-1717753281864 Reporter.si

Lojze Peterle spet kritiziral vodstvo Nove ...

kek Ekipa24.si

Takšnega selektorja pa še ne: Nasmejani Kek ...

Marko Milosavljević Njena.si

Marko po eksperimentu: To, kar se dogaja, je ...

ilicic kurtic Ekipa24.si

Danci so znoreli! Pogačar Sloveniji na velikem ...

Magazin

Rajanje v Stožicah: tako so nogometaši slavili zgodovinski uspeh (FOTO)

Deli na:
Rajanje v Stožicah: tako so nogometaši slavili zgodovinski uspeh (FOTO)

Foto: Martin Metelko

Uvrstitev slovenskih nogometašev na evropsko nogometno prvenstvo v Nemčiji prihodnje leto je 13 let po zadnjem nastopu na velikem tekmovanju sprožilo novo nogometno mrzlico v Sloveniji. V razprodanih Stožicah se je po koncu tekme začelo množično rajanje, ki se je razširilo tudi po družbenih omrežjih.

Odločilno kvalifikacijsko tekmo za evropsko nogometno prvenstvo 2024 med Slovenijo in Kazahstanom si je v Stožicah v ponedeljek zvečer ogledalo 16.432 gledalcev. Gre za največje število gledalcev na osrednjem slovenskem nogometnem stadionu in posledično rekordno za domačo tekmo slovenske reprezentance, so dejali na Nogometni zvezi Slovenije (NZS).

Veliko pričakovanje nogometnih navdušencev je bilo zaznati že pred tekmo. Množica navijačev, med njimi številni odeti v slovenske barve in drese slovenske nogometne reprezentance, so se valile proti stadionu že več kot dve uri pred tekmo.

Med njimi je bilo slišati pozitivno razpoloženje. "Slovenija gre v Nemčijo. Danes bo Kazahstan padel in znova bomo na velikem tekmovanju," je dejal navijač Jaka iz Ljubljane.

Navijaški naboj je dosegel vrhunec ob tradicionalnem predvajanju slovenske himne, sledilo pa je trepetanje navijačev vse do 86. minute tekme. Z zadetkom Benjamina Verbiča za 2:1 je takrat tako na zelenici kot na tribunah bilo začutiti, da je cilj reprezentance dosežen. Vse je bilo nared za slavje po zadnjem sodnikovem žvižgu.Reprezentančni uspeh in rajanje nogometašev je dodatno poudaril ognjemet nad Stožicami. Na družbenih omrežjih je bilo zaznati val navdušenja. "Iskrene čestitke Nogometni zvezi Slovenije. Slovenija je na Euro 2024," je ob emotikonu bicepsa na omrežju X zapisala predsednica republike Nataša Pirc Musar.

"Bravo," je bil kratek in jedrnat slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić. Čestitkam za uvrstitev na evropsko prvenstvo so se pridružili tudi pri vladi, ki je na uradnem profilu na omrežju X zapisala: "Slovenija je ponosna na vas! Če kje, je ta zgodovinski dosežek najlepše doseči na domačem igrišču. Srečno na EP in naj bo vsak trenutke na igrišču nepozaben!"

"Jaaaaa. Gremo v Nemčijo!" je pogled nogometnih navdušencev v turnir 24 reprezentanc, ki bo potekal med 14. junijem in 14. julijem, usmeril rokometni reprezentant Jure Dolenec.

Ob stožiškem stadionu je po tekmi sledilo navijaško rajanje, ki so se mu po slavju v slačilnici in opravljenih medijskih dolžnostih pridružili tudi slovenski reprezentanti. Vrhunec rajanja pa bo sledil v torek na posebnem sprejemu, ki bo ob 16. uri na Kongresnem trgu.