Milan M Svet24.si

Ločitve, ki pretresajo slovensko politično sceno

škorpijon, linz Svet24.si

Škorpijona prinesla z dopusta na Hrvaškem?

Jurij Šorli, Tomaž Kokot Necenzurirano

Prvi poštar in minister – partnerja v poslih ...

DAVORIN KOPŠE, PARAPLEGIK Reporter.si

Noro: Vidni član SDS Davorin Kopše grozi z ...

doncic slovenija dj 1 Ekipa24.si

Uh, kako je po nosu udarila Dončića! Slovenski ...

009 Njena.si

Slovenska pevka Eva Černe se je poročila

doncic-cuban Ekipa24.si

Nor prizor iz Cubanove pisarne: Gledal Dončića, ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Pustna Sobotna iskrica zbrala več kot 120.000 € za lačne otroke

Deli na:
Pustna Sobotna iskrica zbrala več kot 120.000 € za lačne otroke

Foto: Radio Ognjišče

V okviru tradicionalne Pustne sobotne iskrice so zbrali več kot 120.000 evrov za lačne otroke v Etiopiji.

Radio Ognjišče je v sodelovanju z Misijonskim središčem Slovenije letos pripravil Pustno Sobotno iskrico, dobrodelno prireditev, ki se je letos odločila, da pomaga misijonu v Etiopiji. Številka zbranih darov se je povzpela na neverjetnih 120.000 €.

Duša projekta Jure Sešek je povedal: "V Etiopiji smo spoznali, v kakšnih razmerah živijo družine, kakšen je vsakdan otrok, vstopili smo v šole, za katere skrbijo misijonarji salezijanci. Na zahodu Etiopije, v mestu Gambela, je velik misijonski center, v katerem vsakodnevno zavetje najdejo šolarji in dijaki. Z zbranimi sredstvi bomo poskrbeli za nekaj let vsakodnevnih obrokov teh otrok."

Jože Andolšek, ki z darovi iz Slovenije in Avstrijske Koroške že leta skuša pomagati Etiopiji, je v sodelovanju z Misijonskim središčem Slovenije v Gambeli skrbel za gradnjo nove šole na enem od tamkajšnjih misijonov. Njegova velika žalost je spremljati neusmiljeno statistiko, ki kaže, da v Afriki vsakih nekaj sekund zaradi lakote umre otrok. Samo v Etiopiji pa je več kot 4 milijone otrok sirot, njihovi starši so v večini primerov žrtve okužbe z aidsom. Po končanem pustnem rajanju pravi, da ostaja brez besed: "Težko bi z besedami opisal vse to, kar se je danes dogajalo. Nekaj neverjetnega! Prepričan sem, da smo vsi, ki smo bili tukaj zraven, darilo za tiste ljudi tam daleč, ki nimajo vsak dan tistega obroka, ki smo ga mi že tako vajeni. Večkrat pravim, da je preobilje naša lakota, saj imamo vsega dovolj. Kar se je zgodilo danes v Sloveniji, je čudež. V imenu vseh tistih ljudi, otrok, ki bodo deležni obroka vsak dan, se vam prisrčno zahvaljujem."

Z dobrodelnim pustnim rajanjem v dvorani v Športni dvorani Zavoda sv. Stanislava se je sklenila  tradicionalna, letos že 15. Pustna sobotna iskrica. Pri tem so pomagali in številne maškare v dvorani ogreli zmagovalca šova „Slovenija ima talent“ duo WildArt, Luka Sešek in skupina Proper.