Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Putin je šel na dno ... do razbitin sovjetske podmornice

Deli na:
Putin je šel na dno ... do razbitin sovjetske podmornice

Foto: YouTube

Ruski predsednik Vladimir Putin se je v soboto med obiskom otoka Hogland v Baltskem morju z raziskovalno podmornico potopil na morsko dno, da bi si ogledal ostanke potopljene sovjetske podmornice iz druge svetovne vojne.

Putin si je potopljeno podmornico Sč-308 Semga ogledal skupaj s strokovnjaki v podmornici, ki je narejena posebej za potapljanje v velikih globinah, so poročali ruski mediji.

Ob tej priložnosti je eden od potapljačev pritrdil spominsko ploščo na razbitine podmornice v spomin na 40 članov posadke, ki so umrli oktobra 1942 v spopadih z nemškim ladjevjem.


"Vtisi so raznoliki. To ni prvič, da sem se potopil. Zato nimam vtisov o samem potopu, ampak o tem, kar smo spodaj videli," je po ogledu podmornice povedal Putin. Kot je še dejal, si je lahko ogledal podmornico z vseh strani, da bi tako bolje razumel delo tistih, ki so tvegali svoja življenja.

Potop, med katerim so se spustili do 50 metrov globine, je trajal okoli uro in pol. To sicer ni prvi Putinov potop s podmornico. Leta 2015 se je pridružil posadki podmornice na polotoku Krim v Črnem morju.

Po spletu je zaokrožil tudi videoposnetek, ki prikazuje Putina, kako vstopi v majhno podmornico in se nato spusti do razbitin potopljene podmornice. Ruski predsednik sicer slovi po svojih podvigih, ki utrjujejo njegov ugled mača v javnosti.