Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

fantka Svet24.si

Drobna zadovoljstva vodijo v prostor neskončnih ...

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

janez janša, shod Reporter.si

Kdo ima koga za norca? Janša, večkrat v ...

slovenija odbojka najdic planinsec af Ekipa24.si

Kaj se dogaja v slovenski reprezentanci?! Novi ...

skrito-v-raju Njena.si

Edvard Steiner: srčen človek ali velik ...

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

PSG bo moral odpuščenemu trenerju in njegovi ekipi plačati do 20 milijonov evrov

Deli na:
PSG bo moral odpuščenemu trenerju in njegovi ekipi plačati do 20 milijonov evrov

Foto: Profimedia

Francoski nogometni prvak Paris Saint-Germain je blizu potrditve odločitve o predčasnem koncu sodelovanja s 50-letnim argentinskim strokovnjakom Mauriciom Pochettinom, francoska tiskovna agencija AFP povzema poročanje tamkajšnjih medijev. PSG bi za odpravnino trenerskemu štabu Argentinca plačal od 15 do 20 milijonov evrov.

Športna časnika L'Equipe in Le Parisien sta poročala, da so potekali sestanki med odvetniki Pochettina in desetkratnih francoskih prvakov za sklenitev dogovora, po katerem bi Argentinec lahko čim prej zapustil francosko prestolnico.

Pochettino je glavni trener pariške zasedbe postal januarja lani, klub pa je popeljal do naslova prvaka francoske ligue 1 v pravkar končani sezoni. V minuli sezoni lige prvakov pa se je zasedbi iz francoske prestolnice znova zalomilo, v osmini finala je klonila proti madridskemu Realu. Argentinčeva pogodba s Parižani ima sicer še 12-mesečno veljavnost.

Le Parisien je objavil, da je "dogovor o slovesu Argentinca že dosežen in da je treba dokončno urediti le še nekaj podrobnosti".


Ključni del dogovora se nanaša na finančne obveznosti kluba zaradi predčasne prekinitve pogodbe. Lastnike PSG bi lahko odpravnina argentinskemu trenerju in njegovim sodelavcem stala od 15 do 20 milijonov evrov.

PSG se je že razšel z brazilskim športnim direktorjem Leonardom, v vlogi nogometnega svetovalca pa bo poslej naloge športnega direktorja opravljal portugalski super-skavt Luis Campos.

Lastniki PSG si kot naslednika Pochettina na Parku princev želijo Zinedina Zidana, čeprav naj bi bil trener Nice Christophe Galtier še en kandidat za vroči trenerski stolček pariškega kolektiva.

Španski kraljevi klub je med letoma 2016 in 2021 vodil sloviti Zizou, pod njegovim vodstvom je trikrat zaporedoma slavil v ligi prvakov v letih 2016, 2017 in 2018.