klemen boštjančič Svet24.si

Svoboda ima še tretjega podpredsednika, nimajo pa...

medved Svet24.si

Srečanje z medvedom – kako ravnati?

edvard kadic Necenzurirano

Kdo plačuje "političnega analitika" SDS? Občani...

josip broz tito xx3 Reporter.si

Volk: Ko se je Tito sprl s Stalinom, so nas ...

ronaldo 33 Ekipa24.si

Joj, kaj je naredil Ronaldu! To je predrznež, ki ...

Jure Godler Revija Stop

Godler in Prevc skupaj v stand-up?

peter prevc Ekipa24.si

Največji hit! Pojavil se je posnetek enega od ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Prvih sto dni kot prva dama je Melania Trump preživela daleč od oči javnosti

Deli na:
Prvih sto dni kot prva dama je Melania Trump preživela daleč od oči javnosti

Foto: Profimedia

Melania Trump za zdaj večinoma ostaja v New Yorku, kjer skrbi za sina; v javnosti se bolj malo pojavlja.

Prva dama ZDA Melania Trump se po odločitvi, da ostane v New Yorku do konca šolanja sina Barrona, prvih sto dni vladanja predsednika ZDA Donalda Trumpa skorajda ni pojavljala v javnosti, vlogo neuradne prve dame pa je v Washingtonu prevzela Trumpova hčerka iz prvega zakona Ivanka.

Prva dama slovenskega rodu se je doslej uspešno izogibala medijem iz svoje nekdanje in nove domovine. V edinem samostojnem nastopu pred volitvami je lani v Pensilvaniji napovedala, da se bo na položaju prve dame borila proti nasilnežem na internetu oziroma družabnih medijih, vendar za zdaj večinoma ostaja v New Yorku, kjer skrbi za sina.

Morda prav zaradi tega, ker se večinoma skriva pred javnostjo, ostaja v javnosti veliko bolj priljubljena od moža, ki bo po svojih prvih sto dnevih vladanja najmanj priljubljen predsednik ZDA v zgodovini izvajanja anket.


Melania Trump je 1. februarja najela šefico svojega kabineta, ki ga še ni. Imenovala je Lindsay Reynolds, ki je leta 2004 delala kot finančna direktorica kampanje za ponovno izvolitev predsednika Georgea Busha mlajšega. Dva dni kasneje je dolgoletni prijateljici in svetovalki Tham Kannalikham zaupala prenovo stanovanjskih prostorov Bele hiše.

Sredi februarja je na Floridi gostila soprogo premierja Japonske Akie Abe, s katero sta si ogledali japonski vrt, konec meseca pa je imela prvo uradno funkcijo v Beli hiši, ko je gostila guvernerski ples. Prisotne je zaprosila, naj med njim pozabijo na politiko in strankarske delitve.

Na dan žena 8. marca je v Beli hiši gostila kosilo za ženske, v začetku aprila je z jordansko kraljico Ranio obiskala šolo za deklice v Washingtonu, sredi aprila pa je od britanskega časopisa Daily Mail dobila skoraj tri milijone dolarjev odškodnine za obrekovanje zaradi neutemeljene navedbe, da je ob prihodu v ZDA pred dvema desetletjema delala kot spremljevalka.

Melania Trump se v Washington občasno popelje s helikopterjem, njeni izleti in bivanje v New Yorku pa menda lokalne oblasti na teden stanejo milijon dolarjev zaradi dodatnih varnostnih stroškov.