rok snežič, miha kordiš Svet24.si

FOTO: Rok Snežič v parlamentu z neustrezno masko...

nadija-bičkova, Kai Widdrington Svet24.si

Bo to Nadijo Bičkovo in njenega novega izbranca ...

Brad Pitt Svet24.si

To je nova izbranka Brada Pitta

janez jansa ek Reporter.si

Janševemu človeku je spodletelo in Janša ni ...

20210527-01061753 Necenzurirano

Operacija Sava: dokument, ki Počivalška & Co. ...

Emma Bunton Odkrito.si

Praznuje že 46. rojstni dan

deportivo Ekipa24.si

ŠOKANTEN PRIZOR: Ograja na tribuni popustila pod ...

Magazin

Protestno zažgal šest milijonov € vredno zbirko punkovskih spominkov

Deli na:
Protestno zažgal šest milijonov € vredno zbirko punkovskih spominkov

Foto: arhiv Reporterja

V protest proti komercializaciji punka je sin menedžerja punkovske skupine Sex Pistols zažgal šest milijonov evrov vredno zbirko punkovskih spominkov.

Joe Corre, sin menedžerja punkovske skupine Sex Pistols Malcolma McLarena in modne oblikovalke Vivienne Westwood je v soboto na londonski Temzi v znak protesta zažgal veliko zbirko punkovskih spominkov, ki je vredna slabih šest milijonov evrov. Kot je utemeljil, ga moti komercializacija punka.

"Punk nikoli ni bil mišljen kot nostalgičen. Punk je postal še eno marketinško orodje za prodajo nečesa, kar ne rabimo. Je iluzija alternativne izbire. Podobnost v drugačni preobleki," je dejal Corre.

Corre je pred časom dejal, da ga jezi, ker želijo obeležiti 40 let punka. V programu obeleževanja so razni dogodki, koncerti in razstave, podpira jih župan Londona, britanska knjižnica in britanski filmski institut. Corre je v soboto z zažigom spominkov želel izpostaviti "hinavščino ugrabljanja 40 obletnice hita Sex Pistols Anarchy in the UK", ki ga je skupina izdala 26. novembra 1976.

"Establišment se je odločil za slavljenje. Skuša ga privatizirati, ga kastrirati. Čas je, da ga postavimo na ogenj," je za časopis The Times povzel Corra.