900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Proračun Barcelone osupljivih 897 milijonov evrov; ponos Katalonije noče zapustiti španske lige

Deli na:
Proračun Barcelone osupljivih 897 milijonov evrov; ponos Katalonije noče zapustiti španske lige

Foto: Reuters

Katalonski nogometni velikan Barcelona se je v zadnjih dneh in tednih znašel na razpotju. Zaradi političnega stanja v Kataloniji je negotova tudi prihodnja usmerjenost kluba, ki velja za enega od najbolj prepoznavnih simbolov Katalonije.

V klubu pa so včeraj namignili, da so njihovi visoki cilji v prihodnje povezani s špansko ligo.

Včeraj je katalonski klub predstavil številke, povezane s financami v zadnji sezoni in za načrti za naslednjo. V tej predvidevajo proračun, vreden 897 milijonov evrov, toda s pomembno opombo: uresničili ga bodo lahko le, če bo klub še naprej tekmoval v španski ligi.

"Proračun je vezan na sodelovanje v la ligi. Mislim, da moramo nadaljevati skupno pot," je na novinarski konferenci po obravnavi proračuna dejal direktor blaugrane Oscar Grau. Ne boji pa se, da bi zaradi morebitne katalonske samostojnosti klub zapustili pokrovitelji, ki imajo širše oziroma s Španijo povezane cilje: "Pokrovitelji so srečni, da lahko pomagajo Barceloni, da so povezani s klubsko strukturo, da uživajo v našem slogu igre in so del naše DNA. Te vrednote bomo vedno zagovarjali."

Predlog proračuna za naslednjo sezono bodo obravnavali na skupščini kluba 21. oktobra, klubski zakladnik Enric Tombas pa je predstavil lanske številke; finančno leto 2016/17 so pri Barceloni končali s kar 708 milijoni evrov prihodkov. Z naslednjim proračunom pa bo v blagajni predvidoma ostalo 21 milijon evrov čistega dobička, klub je še sporočil, da bo sezona 2017/18 sedma zaporedna, ki jo bo blaugrana končala v zelenih številkah, od leta 2010 so v Barceloni ustvarili 175 milijonov dobička.