harald-k, trojni-umor, zagreb Svet24.si

Harald policistom pojasnil, da so se otroci ...

EU Digitalno COVID potrdilo Svet24.si

Pozor, če ste digitalno covidno potrdilo ...

blato Pivola Svet24.si

Odpadno blato odstranjeno, a nekaj še vedno smrdi

vili kovacic bobo Reporter.si

Ivan Gale proti Viliju Kovačiču: Sama hudobija ...

milan krek Necenzurirano

Seminarska naloga Milana Kreka #kolumna

Sonja Plešnar Odkrito.si

Ljubezen po domače - Sonja se je zlomila!

kajtazovic Ekipa24.si

Zaradi Kajtazovića REVOLT V STOŽICAH!!! Dva sta ...

Magazin

Priznanje za ljubljanski hostel Celica: med 10 najboljšimi luksuznimi mladinskimi hoteli v Evropi

Deli na:
Priznanje za ljubljanski hostel Celica: med 10 najboljšimi luksuznimi mladinskimi hoteli v Evropi

Foto: Primož Lavre

Britanski Guardian je sestavil seznam 10 najboljših luksuznih mladinskih hotelov v Evropi, nanj pa uvrstil tudi ljubljanski Hostel Celica. Opisuje ga kot "živahno mesto za bivanje z lastno umetnostno galerijo, odlično kavarno in restavracijo ter alternativnimi prizorišči v starih skladiščih tik za njim".

"Težko si je zamisliti boljšo uporabo nekdanjega zapora od tega, kar si je zamislila ekipa hostla Celica v Sloveniji," ocenjuje Guardian. Časnik na kratko opiše zgodovino mladinskega hotela in poudarja, da ta temelji na ideji potenciala ustvarjalnega duha.

"Več kot 80 umetnikov z vsega sveta je sodelovalo pri preobrazbi, saj so na novo oblikovali vsako sobo (oziroma celico)," piše časnik. Še posebej izpostavlja dejstvo, da se v eni od sob nahaja originalno delo Antonyja Gormleyja.

Guardian je sicer lestvico pripravil z namenom prikazati, da je mogoče uživati mestni oddih z nizkim proračunom, ne da bi se morali za to odreči udobju in ponudbi.

Na seznamu so še hostli Les Piaules iz Pariza, Generator iz Benetk, ClinkNoord iz Amsterdama, Circus Hostel iz Berlina, LaBanda Rooftop iz Seville, Soul Kitchen Junior iz Sankt Peterburga, Sir Toby's iz Prage, Tattva Design iz Porta ter The Yellow iz Rima.

Loading...