martin sagner Svet24.si

Vinko Šimek je žalosten: umrl je Dudek

polna luna Dobra karma

Obrestovalo se vam bo, če na polno luno delate ...

alec baldwin, hilaria baldwin Svet24.si

Zvezdnikova žena doživela še drugi spontani splav

minimalna plača, delavec, denar Svet24.si

Kmalu bodo plače višje, a tudi računi

Vili Resnik-iskreno Nova Dobra karma

"Kaj sem preživljal kot otrok v reji, si ljudje ...

sandra Njena.si

Doma ima sanjskega moškega, a odhaja v šov ...

JAN IN TILEN KLOBASA Njena.si

Kdo se je znesel nad mamo dvojčkov Klobasa?!

Magazin

Princ išče svoj najljubši sadež ali zgodba o izseljevanju

Deli na:
Princ išče svoj najljubši sadež ali zgodba o izseljevanju

Nekdanja Reporterjeva novinarka Monika Kubelj je izdala knjigo o princu, ki gre v svet – z zgodbo je po svoje obdelala problem izseljevanja in vračanja domov

A Prince in Search for his Favourite Fruit je naslov zgodbe Kubeljeve, ki je knjigo izdala v angleščini kot kombinacijo pravljice in pobarvanke, na voljo pa je tudi elektronska različica za elektronske bralnike in tablične naprave. Kubeljeva, ki tudi bloga (na luksuz.net), upa, da bodo njeno zgodbo brali tudi slovenski izseljenci oziroma njihovi otroci.

»Govori o princu, ki v želji, da bi pomagal svojim vaščanom, odide v svet, da bi našel svoje najljubše sadje,« avtorica opisuje svoj zgodbo. Med svojimi potovanji naleti na različne ljudi in sadeže, za katere sčasoma zabaranta kočijo, konja in celo vodo, nazadnje pa, ko je že izgubil upanje in se vrača domov, v sosednji dolini odkrije jabolko. Včasih moramo v svet, da se zavemo, koliko je vredno, kar že imamo, sporoča Kubeljeva.Z zgodbo želi Slovence bolj povezati z domovino. Odhod v tujino lahko prinese številne bogate izkušnje, a Slovenci, ki iščejo priložnost na tujem, Slovenije ne pozabijo. Kubeljeva opozarja, da  »včasih tujina ni tisto, kar smo si predstavljali in da ima včasih življenje z nami drugačne cilje«.

Knjiga je na voljo v spletnih trgovinah Amazon, za pokušino pa je tu odlomek.

loading...
Loading...