stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Princ Harry od ponedeljka pri avstralski vojski

Deli na:
Princ Harry od ponedeljka pri avstralski vojski

Foto: Reuters

Britanski princ Harry se bo pred zaključkom svoje desetletne kariere v britanski vojski v ponedeljek za en mesec pridružil avstralskim oboroženim silam, nato pa bo v maju obiskal še Novo Zelandijo, so danes sporočili iz avstralskih oboroženih sil. Junija bo princ Harry zapustil vrste britanske vojske.

Princ Harry bo vključen v avstralske vojaške enote v Sydneyju, Darwinu in Perthu in pričakujejo, da se bo udeležil vrste aktivnosti in urjenja enot, so sporočili iz avstralske vojske.

Tako bo med drugim sodeloval v vajah usposabljanja v urbanem okolju in divjini, v simulacijah letenja in letalskih aktivnostih, udeležil se bo tudi skupnih požarnih vaj. Obenem bo sodeloval tudi v rutinskih aktivnostih, kot so fizično usposabljanje in usposabljanje prve pomoči.

Princ Harry bo v Avstralijo odpotoval v ponedeljek. Sprva se bo odpravil v Canberro, kjer bo na vojnem pokopališču položil venec. Maja pa bo obiskal še Novo Zelandijo.

Drugi sin princa Charlesa in pokojne princese Diane, ki je četrti v vrsti za britanski prestol, bo vojsko zapustil junija. Za Harryja je bila odločitev, da zapusti britansko vojsko, težka, je pa "izredno srečen", da je imel možnost tovrstne izkušnje.

Novozelandski premier John Key je ob napovedi prinčevega obiska danes dejal, da bo to za Harryja prvi obisk Nove Zelandije, kjer si bodo zelo prizadevali, da mu bodo pokazali kar največ.

Harryjev brat, princ William je Novo Zelandijo in Avstralijo obiskal lani. Williama je spremljala soproga, vojvodina cambriška in njun takrat osemmesečni princ George, kar je bila njegova prva pot v tujino.