900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Princ Harry brani dekle pred rasizmom in šikaniranjem medijev

Deli na:
Princ Harry brani dekle pred rasizmom in šikaniranjem medijev

Foto: Getty Images

Ameriška igralka Meghan Markle je novo dekle britanskega princa Harryja, so danes uradno potrdili v Kensingtonski palači.

Harry je sicer razmerje razkril ob kritiki "zlorab in nadlegovanja", ki jih je deležna njegova nova ljubezen, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Iz urada princa Harryja so sporočili, da ga skrbi pogrom javnosti, vključno z "zmazkom na prvi strani nacionalnega časnika, rasističnimi podtoni komentarjev in odkritim seksizmom in rasizmom" na družbenih medijih in v spletnih komentarjih.

Princ je "zaskrbljen glede varnosti Marklove in globoko razočaran, da je ni uspel zaščititi", še navaja izjava. "Ni prav, da je Marklova nekaj mesecev po začetku razmerja z njim tarča takšnega pogroma."

Ameriška lepotica je najbolj znana po svoji vlogi v priljubljeni odvetniški seriji Nepremagljivi dvojec (Suits), komentatorji pa vidijo več razlogov, zakaj naj bi bila neprimerna za britansko palačo. Prvi je dejstvo, da jo je svetovna javnost lahko na TV ekranih gledala v kočljivih prizorih, tudi pomanjkljivo oblečeno, drugi je njena starost - 35-letnica je namreč tri leta starejša od svojega novega srčnega izbranca.

Zlobni jeziki pa se niso pozabili obregniti niti ob njeno polt. Marklova se namreč opisuje kot mešane rase, med drugim je z javnostjo v preteklosti delila izkušnje svoje afroameriške matere, ki je bila žrtev rasizma.