veter, streha, kranj Svet24.si

VIDEO: Pretresljivi posnetki iz Kranja, z bloka je...

mislav bago1 Svet24.si

Umrl je znani novinar in voditelj, star je bil ...

Screenshot 2021-11-14 at 18.32.43 Necenzurirano

Zadnji dnevi Tomaža Kokota na vrhu Pošte ...

jadranka rebernik bobo Reporter.si

Totalna vojna na TVS: novinarji se puntajo ...

goran dragic Ekipa24.si

Kaj je z Goranom Dragićem? Zakaj je igral le pet ...

Rad kolesari, teče in plava .. Odkrito.si

VIDEO: David Urankar - TO je zanj ključno!

doncic Ekipa24.si

Vas zanima, v čem se te dni po Ljubljani prevaža...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Princ Andrew zaradi obtožb o spolnem nadlegovanju ob naziv kraljeva visokost

Deli na:
Princ Andrew zaradi obtožb o spolnem nadlegovanju ob naziv kraljeva visokost

Princ Andrew - Foto: Profimedia

Britanski princ Andrew, ki se v ZDA sooča z obtožbami spolnega nadlegovanja, je ostal brez častnih vojaških položajev, so sporočili iz Buckinghamske palače. Prav tako naj ne bi več uporabljal naziva njegova kraljeva visokost.

"Ob odobritvi in strinjanju kraljice je vojvoda Yorški častne vojaške položaje in kraljeva pokroviteljstva vrnil kraljici," so sporočili iz palače po poročanju tujih tiskovnih agencij.

Prav tako naj ne bi več uporabljal naziva njegova kraljeva visokost, so po poročanju britanskega BBC povedali viri v palači.

Sin kraljice Elizabete II. se je sicer že leta 2019 odpovedal opravljanju javnih dolžnosti, ki jih imajo člani britanske kraljeve družine.

V ZDA proti njemu poteka sodni postopek v okviru civilne tožbe Virginie Giuffre zaradi spolne zlorabe v sodelovanju s pokojnim Jeffreyjem Epsteinom in njegovo sodelavko Ghislaine Maxwell. Giuffrejeva trdi, da jo je princ spolno zlorabil, ko je bila mladoletna. Princ Andrew obtožbe zanika.

Ameriški zvezni sodnik Lewis Kaplan je ta teden zavrnil zahtevo njegovih odvetnikov, da tožbo zavrže zaradi dogovora o poravnavi podobne tožbe med Epsteinom in Giuffrejevo iz leta 2009, po katerem je v zameno za odstop od tožbe dobila 500.000 dolarjev. Sojenje princu se bo tako predvidoma začelo letos jeseni ali pozimi.