stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Preveč nasilni hokejist dobil 41 tekem prepovedi igranja

Deli na:
Preveč nasilni hokejist dobil 41 tekem prepovedi igranja

Foto: Reuters

Vodstvo severnoameriške hokejske lige NHL je izreklo hudo kazen napadalcu ekipe San Jose Sharks Raffiju Torresu. Ta je na pripravljalni tekmi proti Anaheimu z ramo namenoma naletel v glavo tekmečevega igralca Jakoba Silvferberga. Šved jo je odnesel brez posledic, Torres pa si je prislužil prepoved igranja na kar 41 tekmah rednega dela nove sezone.

To je največja kazen v zgodovini NHL za nalet na tekmeca. Za 33-letnega Torresa, ki je zaradi poškodbe kolena izpustil celo prejšnjo sezono, je to sicer že peti suspenz v karieri zaradi podobnih naletov. Najdaljšo kazen doslej je dobil v končnici leta 2012, ko je v dresu Phoenixa zaradi naleta na Chicagovega Mariana Hosso dobil 21 tekem prepovedi.

Leta 2013 je že kot igralec San Joseja v končnici dobil prepoved igranja na zadnjih šestih tekmah zaradi naleta na soigralca Anžeta Kopitarja pri Los Angelesu Jarreta Stolla. Pred tem je zaradi podobnih prekrškov dobil še prepoved igranja na dveh oziroma štirih tekmah.

Prejšnjo najdaljšo kazen za napad na igralca je dobil Chris Simon iz New York Islanders, ki je decembra 2007 "pohodil" Pittsburghovega napadalca Jarkka Ruutuja.

Torres, ki ima do srede čas, da se odloči, ali se bo na kazen pritožil, bo ob tem izgubil še 440.860 dolarjev plače, sredstva bodo dali v sklad za pomoč igralcem.