900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Katja za kratek čas ...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Prevc v Kuopiu brani skromno prednost pred Kraftom

Deli na:
Prevc v Kuopiu brani skromno prednost pred Kraftom

Foto: Reuters

Skakalci so se iz Lahtija preselili v Kuopio, kjer se bo danes ob 17.15 nadaljeval troboj za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala. Še vedno vodi slovenski as Peter Prevc, ki pa ima le še sedem točk prednosti pred nedeljskim zmagovalcem Avstrijcem Stefanom Kraftom in 72 pred Nemcem Severinom Freundom.

Na tekmi v Kuopiu ima vsak svoje adute. Predvsem Freund je na nedavnem svetovnem prvenstvu v Falunu potrdil, da je v izredni formi. A tudi Nemec se zaveda, da je v najslabšem položaju, saj je zaostanek 72 točk velik, do konca sezone pa je le še šest tekem.

"Sem v položaju, ko moram loviti zaostanek. Podobno je kot lani. Vem, da bo težko, a veselim se tekem. Če je še kaj možno v boju za vrh, potem bosta morala tekmeca delati tudi napake in lahko se veselimo Planice," je po nedeljski tekmi dejal Nemec.

Zmagovalec novoletne turneje Kraft, ki je v nedeljo dosegel tretjo zmago v sezoni, je seveda osredotočen na dvoboj s Prevcom: "Dvoboj je res trd. Prevc je že celo sezono v zelo dobri formi. Zase upam, da bom skakal dobro in potem bo zelo tesno. V Planici bo vsekakor v prednosti Prevc."

A Kraft se ozira tudi nazaj in opozarja na Freunda. "V drugi polovici sezone je neverjetno močan. Je aktualni svetovni prvak in tisti, ki ga velja v tem trenutku premagati."

Prevc ima na videz najboljši položaj, obenem pa je nedeljska tekma pokazala, kako drobne razlike odločajo o končni razvrstitvi. Po tekmi si je zaželel, da bi že v Kuopiu našel pravi občutek in odpravil tiste male napake v skokih, ki ločijo zelo dober nastop od vrhunskega.

Potem, ko so v ponedeljek odpadle kvalifikacije, bo že dopoldan nastopila šesterica Cene Prevc, Jaka Hvala, Matjaž Pungertar, Jernej Damjan, Nejc Dežman in Jurij Tepeš, ki si bo po deveti uri skušala priboriti popoldanski nastop na tekmi. Peter Prevc ima nastop na tekmi že zagotovljen.