ženska telefonira Dobra karma

Kam vas v resnici vodijo vaša predvidevanja?

meghan markle, princ harry Svet24.si

Kraljica je Harryju in Meghan to prepovedala, ...

KOLUMNE NENAD Reporter.si

(KOMENTAR) O »uglednih akademikih«, Janezu ...

borut pahor, volitve 2017 Svet24.si

Predsedniku Borutu Pahorju je umrla mama

86695155_10157860848386093_854939220525973504_o Necenzurirano

Zato bi se morali bati Orbana in njegovih ...

o odpadki v kuhinji ana zontar Njena.si

Ana Žontar čustvena, ne more verjeti

ivana milat3 Njena.si

Sanjski moški: Kaj se je zgodilo z Ivano?

Magazin

Prevc po odpovedi druge serije do novih stopničk

Deli na:
Prevc po odpovedi druge serije do novih stopničk

Foto: Reuters

Prireditelji tekme smučarjev skakalcev v Wisli na Poljskem so morali včerajšnjo finalno serijo zaradi premočnega vetra odpovedati. Obveljali so izidi iz prve serije, v kateri je Peter Prevc osvojil drugo mesto za zmagovalcem novoletne turneje Avstrijcem Stefanom Kraftom, ki je z zmago prevzel tudi vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala.

V prvi seriji je Kraft po skoku, dolgem 129,5 metra, imel 2,2 točke prednosti pred Petrom Prevcem, ki je v boljših razmerah skočil dva metra več. Tretji je bil Nemec Severin Freund (129,5 m), ki je za Kraftom zaostal že 6,6 točke.

Do točk so se prebili štirje Slovenci. Jernej Damjan je skočil 128,5 metra in bil sedmi. Matjaž Pungertar je skočil 123,5 metra in bil 19., Nejc Dežman pa je v slabših vetrovnih razmerah pristal pri 117 metrih in zasedel 24. mesto.

Brez točk sta ostala Robert Kranjec s 116 metri in Rok Justin, ki je bil še tri metre krajši, pristala sta na mestih 36. in 46. Že v kvalifikacijah je izpadel slovenski junak Kulma Jurij Tepeš.

Tudi na včerajšnji tekmi so o prvih mestih odločali tekmovalci, ki so v zadnjih tednih v najboljši formi. Prevc je trem stopničkam z novoletne turneje dodal še ene, konec tedna na letalnici v Kulmu so se mu izmuznile za eno mesto. Prav na vrhu je Avstrijec Kraft, ki nadaljuje serijo, ki jo je kot presenečenje sezone začel ob prehodu v leto 2015, tretji pa Nemec Severin Freund, ki se je konec tedna v Kulmu veselil zmage. Dober je bil vnovič tudi Avstrijec Michael Hayböck, ki pa je moral rumeno majico po četrtem mestu predati rojaku Kraftu, Prevc za njim zaostaja 83 točk, Freund pa že 104.

"Tekma je bila težka in vesel sem, da je bila glede na napoved sploh izpeljana. Peter Prevc je naredil še en super skok v sezoni in škoda zaradi te vetrne izravnave. A treba je imeti tudi kanček športne sreče, ki mu je žal manjkala za zmago," je po tekmi dejal slovenski trener Goran Janus, ki je bil zadovoljen tudi z nastopi drugih reprezentantov. O odpovedi druge serije pa je dejal: "Za drugo serijo ni bilo možnosti. Čez hrbtišče je premočno pihalo."

Osmoljenec včerajšnjega dneva je bil Norvežan Anders Bardal. Ta je v kvalifikacijah pristal pri 140 metrih, kar bi bil nov rekord naprave, vendar je pri doskoku padel in si zlomil zapestje, zato ga na naslednjih tekmah ne bo. "Seveda je škoda, da sem padel in jezen sem zaradi poškodbe, a bilo bi lahko veliko huje. Vrnil se bom, a trenutno še ne vemo, kdaj," so izjavo skakalca povzeli pri norveški smučarski zvezi.

Tudi v luči te poškodbe je bila odločitev prirediteljev, da drugo serijo odpovedo, pravilna. Bardal ni prva žrtev zime. Na zadnji tekmi novoletne turneje v Bischofshofnu se je poškodoval štirikratni olimpijski prvak Simon Ammann. Huje je z Američanom Nickom Fairallom, ki je padel v kvalifikacijah Bischofshofna, in v ameriškem taboru se bojijo, da bo imel zaradi padca trajne posledice. Kot je za Kronen Zeitung povedal njegov trener Bine Norčič, nihče ne ve, kako se bo izšlo: "Pravi, da spet čuti noge, a jih ne premika. Zdravniki so rekli, da to lahko traja teden dni, mesec, leto ali pa dlje."

Svetovni pokal se bo konec tedna nadaljeval v Zakopanah.

loading...
Loading...