reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Prevc o trenutkih po doskoku: Kar nisem si upal do tja, saj so vsi čakali, kaj bo

Deli na:
Prevc o trenutkih po doskoku: Kar nisem si upal do tja, saj so vsi čakali, kaj bo

Foto: Bobo

Slovenski skakalci so na ekipni tekmi v poletih v Planici osvojili tretje mesto za Norveško in Poljsko. Kot zadnji je breme pred 20.000 navijači nosil najizkušenejši Peter Prevc, ki je priznal, da je bila naloga težka, a izšlo se je po željah.

V izredno tesnem boju, predvsem z Nemci in Poljaki, Norvežani so bili razred zase, je Sloveniji stopničke pred domačim občinstvom pod Poncami zagotovil prav nekdanji zmagovalec svetovnega pokala ter nosilec kolajn s svetovnih prvenstev in olimpijskih iger Prevc.

Ne glede na vse izkušnje pa po zadnjem skoku ni bil prepričan, da bo to dovolj za veselje prijateljev iz reprezentance in množico ljubiteljev skokov, ki so po tekmi v Vikersundu od Slovenije pričakovali stopničke tudi doma.

Prevc je v drugo pristal pri 217 metrih. "Težko je bilo, ko sem pristal sredi cone in se peljal do konca izteka. Kar nisem si upal do tja, saj so vsi čakali, kaj bo. Ne bi bilo lepo, če bi zafrknil celo ekipo," je sekunde po drugem skoku opisal skakalec.


Skakalec Triglava je šele na semaforju dobil potrditev, da je bilo dovolj za nove stopničke. "Res nisem bil prepričan, da je dovolj. Tukaj pred mano je vse ropotalo, sam pa vem, da se za 200 metrov v Planici že dolgo ne ropota več, zato sem nestrpen čakal, kaj bo."

S svojima skokoma nikakor ni bil zadovoljen, saj je v obakrat naredil napako. "V prvem skoku sem zamudil za kakšen meter. V drugem nastopu sem naredil dober odskok, a sem si nato želel preveč. Pritisnil čez smuči in zato me je razmetalo, tako kot me je."

Do konca sezone je še ena tekma in Prevc priznava, da komaj čaka na ponedeljek in premor. "Energije je dosti. Utrujena je glava, ker ne dobiš in ne dobiš potrditve za svoje delo. Motiviraš se, poskušaš, a ti ne uspe. Seveda pa se pred zadnjim nedeljskim skokom ne predajam."

In želja za nedeljo. "Zmaga," je na pol v šali dejal Prevc, ki ve, da glede na formo tekmecev ni realna, vseeno pa razkriva, kam se želi vrniti že v prihodnji sezoni. Slovenski šampion si v nedeljo, še zadnjič letos pred glasnimi slovenskimi ljubitelji skokov, želi predvsem dva čim boljša poleta.