koktail Dobra karma

Smrtonosni koktalj, ki ga uživamo vsi: mešanica ...

motoristka, kanalizacija Svet24.si

VIDEO: Motoristka trčila v avtomobil, nato jo je ...

01-UVODNA mladi bojan pozar foto Arhiv zveze komunistov slovenije Reporter.si

Od Komunista do Evrope: kako je Bojan Požar ...

Ante Guberac Svet24.si

Dinastija Guberac: Oče in sin, ki rešujeta čast...

pivec3 Necenzurirano

Aleksandra Pivec je žrtev – same sebe #kolumna

bejrut, eksplozija, amonijev-nitrat Odkrito.si

Zakaj je eksplozija v Bejrutu bila tako ...

sara-rutar Njena.si

Zakaj Sara Rutar prekipeva od sreče?

Magazin

Prevc in še pet Slovencev danes v Innsbrucku

Deli na:
Prevc in še pet Slovencev danes v Innsbrucku

Foto: Reuters

Vseh šest Slovencev, ki so nastopili v sobotnih kvalifikacijah, bo tekmovalo tudi danes na tretji tekmi novoletne skakalne turneje v Innsbrucku. Ob Petru Prevcu in Jerneju Damjanu, ki sta imela nastop zagotovljen, so bili uspešni še Robert Kranjec, Nejc Dežman, Rok Justin in Matjaž Pungertar.

Najboljša v sobotnih kvalifikacijah na Bergislu sta bila med Slovenci Robert Kranjec in Nejc Dežman na 26. mestu, 32. je bil Rok Justin, 39. pa Matjaž Pungertar. Jernej Damjan kot deseti v skupnem seštevku in Peter Prevc kot četrti sta imela nastop na današnji tekmi že zagotovljen, Damjan je bil sicer nato 33., Prevc pa mesto pred njim.

V prvi seriji, ki se bo začela ob 14. uri, so Slovenci v naslednjih parih: Kranjec s Francozom Ronanom Lamyjem Chapuisom, Dežman z Japoncem Kentom Sakujamo, Justin s Fincem Jarkkom Mättäjem, Prevc s Čehom Jakubom Jando, Damjan s Fincem Samijem Niemijem in Pungertar s Švicarjem Gregorjem Deschwandenom.

Najboljši slovenski skakalec Prevc je po polovici turneje na odličnem drugem mestu z le 1,1 točke zaostanka za Avstrijcem Stefanom Kraftom, tretji Michael Hayböck za slovenskim predstavnikom zaostaja šest točk.

Skupno pa v svetovnem pokalu pred današnjo tekmo vodi domačin Hayböck s 549 točkami, drugi je Čeh Roman Koudelka s 530, tretji Norvežan Anders Fannemel s 530, četrti pa Prevc s 510 točkami.

Loading...