Screenshot_2 Svet24.si

Umrl je Božidar Lapaine, hrvaški oblikovalec ...

spanje, raziskava Svet24.si

Sanje pod nadzorom

1663812312-036mv Necenzurirano

Kakšna stavka? Največja zasebna klinika podira ...

kucan drnovsek bobo Reporter.si

Kučanova huda napaka: Drnovška je imel za ...

kozelj ronaldo Ekipa24.si

250 evrov kazni za Janeza, kar pa ne bo šlo iz ...

Kanyne West, Harry in P Odkrito.si

Harry v pedofilski mreži P. Diddyja??!!

novak djokovic Ekipa24.si

Je zaradi tega počilo med Đokovićem in ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Preplah v Dallasu, Dončić se je prijel za stegno in končal tekmo

Deli na:
Preplah v Dallasu, Dončić se je prijel za stegno in končal tekmo

Foto: Profimedia

Košarkarji Dallas Mavericks so v severnoameriški ligi NBA gostovali pri New Orleans Pelicans in ostali praznih rok, saj so pelikani zmagali s 113:106. Še večji udarec za teksaško ekipo pa je poškodba Luke Dončića. Štiriindvajsetletnik je moral predčasno s parketa v tretji četrtini zaradi bolečin v levi stegenski mišici in se ni več vrnil v igro.

Dončić je do takrat v 28 minutah na parketu zbral 15 točk ob skromnem metu iz igre (4-14) ter tri skoke in osem podaj. Ob tem si je zaradi ugovarjanja sodnici prislužil tudi 15. tehnično napako.

"Odrivanje je zame res težko," je po tekmi dejal Dončić in poudaril, da ni prepričan, kaj povzroča bolečino, ki jo je začel opažati že dan po zmagi nad San Antoniem 23. februarja. Vse od takrat je Dončić igral s tesno povito nogo.

"To je čudno," je o poškodbi še dodal slovenski zvezdnik, ki ga že danes čaka pregled z magnetno resonanco v upanju, da zadevi pride do dna.

"Vsi vidimo, da se Luka ne giblje dobro. Met, obramba - vpliva na vse. Bori se s težavami, da bi pomagal soigralcem, a tokrat ni mogel nadaljevati tekme. Upajmo, da ni nič resnega in da se bo čim prej vrnil v ekipo," pa je po tekmi o poškodbi prvega zvezdnika dejal trener Dallasa Jason Kidd.

Prvi strelec Dallasa je bil Kyrie Irving s 27 točkami. Pri pelikanih je bil najbolj razpoložen CJ McCollum z 32 točkami, 13 jih je dosegel v zadnjih štirih minutah in poskrbel, da se ekipi odsotnost Brandona Ingrama ni preveč poznala. Slednji je moral s parketa proti koncu druge četrtine zaradi poškodbe gležnja.

Naslednja tekma Dallas čaka v nedeljo, ko bo gostoval pri Memphis Grizzlies.



Dobro novico pa je prejel Ja Morant iz Memphis Grizzlies zaradi objave posnetka iz nočnega kluba, v katerem je kazal pištolo. Policija je sporočila, da 23-letnika ne bo kazensko preganjala, v klubu pa do Morantu dodali še štiri tekme suspenza, tako da proti Dallasu ne bo igral.

Medtem ko so Pelicans ubranili deseto mesto in vstop v play-in za končnico, se Mavericks ni uspelo vrniti na šesto mesto. V končnico se neposredno uvrsti le šest najboljših ekip zahodne konference.

Zato pa Denver Nuggets, katerih član je tudi Vlatko Čančar, nimajo tovrstnih skrbi. Čeprav je vodilna ekipa zahoda tokrat izgubila s 96:117 proti Chicago Bulls, ima še vedno veliko prednost na vrhu zahodne konference. Čančar se po poškodbi še ni vrnil v igro.

Phoenix Suns so s 132:101 premagali Oklahoma City Thunder in slavili četrto zmago v nizu, vendar so morali preložiti domači prvenec novega soigralca Kevina Duranta.

Superzvezdniku lige NBA je med ogrevanjem spodrsnilo in nato zaradi poškodbe gležnja ni igral. Vse svoje prejšnje tri nastope za novo ekipo je odigral v gosteh. Devin Booker je za ekipo iz Arizone dosegel 44 točk.

Toronto Raptors so izgubili še tretjič zaporedoma, tokrat na gostovanju v Kaliforniji pri Los Angeles Clippers, ki so zmagali s 108:100. Kawhi Leonard, ki je Kanadčane leta 2019 popeljal do naslova prvaka lige NBA, je v dresu Clippers dosegel 24 točlk in 12 skokov, Paul George je k zmagi dodal 23 točk.