Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Prepiranje s soigralci in napad na navijača sta Neymarja stala velike časti

Deli na:
Prepiranje s soigralci in napad na navijača sta Neymarja stala velike časti

Foto: Reuters

Brazilski nogometni zvezdnik in najdražji nogometaš na svetu Neymar doma ne uživa več kultnega statusa, kot ga je še pred časom. Glavni trener selecaa Tite je namreč sedemindvajsetletnika zaradi klubske nediscipline degradiral, torej je kar precej zmanjšal njegovo veljavo, ko mu je pred začetkom Cope Americe vzel kapetanski trak.

Pred osmimi meseci je Neymarja doletela velika čast, ko ga je brazilski selektor postavil za kapetana reprezentanca. A je muhasti zvezdnik to čast tudi ekspresno zapravil. Tite je Neymarja v soboto obvestil, da ne bo več kapetan. Trak je od nedelje dalje tako prevzel Neymarjev klubski soigralec 36-letni Dani Alves, ki bo reprezentanco v tej vlogi vodil že na prijateljskih tekmah proti Katarju in Hondurasu, je v ponedeljek sporočila brazilska nogometna federacija. Alves je že bil kapetan, nazadnje marca lani na tekmi proti Nemčiji.

Neymar se je spravil v težave zaradi prepirov s soigralci v slačilnici francoskega PSG, pa tudi s poizkusom napada na navijača, ki ga je provociral po porazu v finalu francoskega pokala, zaradi česar ga je francoska zveza kaznovala s prisilnim počitkom na treh tekmah.

Tekmovanje Copa America, znano tudi kot južnoameriško nogometno prvenstvo, se bo s skupinskim delom začelo 14. junija. Osemkratni prvaki Brazilci so v vlogi gostiteljev ter se bodo v skupinskem delu pomerili z Bolivijo, Venezuelo in Perujem.

Največ naslovov, petnajst, ima Urugvaj, Argentinci imajo eno lovoriko južnoameriških prvakov manj. Aktualni prvak je Čile, ki je osvojil zadnji dve izdaji tega tekmovanja, in sicer leta 2015 in jubilejno leta 2016, ob stoti obletnici.

Na prvenstvu bodo igrali še Kolumbija, Ekvador, Paragvaj ter s posebnim povabilom Japonska in Katar.