laborghini-huracan-1 Svet24.si

Foto: Uničil prestižnega lamborghinija, ker se ...

abortion1 Svet24.si

Francozi kot prvi na svetu v ustavo vpisali ...

sodna stavba, Litijska, stavba, uničena, afera, ministrstvo za pravosodje, Ljubljana Necenzurirano

Hišne preiskave v zadevi preplačana sodna stavba

tatjana bobnar bostjan lindav bobo2 Reporter.si

Policija se dela neumno in se v odgovorih ...

goran dragic af Ekipa24.si

Kakšna fotka z boljšo polovico: Dragić ...

tomažič, delovna-akcija Njena.si

Največja prenova doslej: Delovna akcija na pomoč...

doncic Ekipa24.si

Kako hudo je? Trener Dallasa razkril, da je ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Premierno v Sloveniji: Navdihovalci

Deli na:
Premierno v Sloveniji: Navdihovalci

Navdihovalci skupaj - Foto: Mladinska knjiga

Ljubezen. Življenje. Polnočni prijateljski klepet o vsem in ničemer. Dolgo pričakovano potovanje v neznano. Kaj pa navdihuje vas?

S temi besedami se je na Ljubljanskem gradu otvorila predstavitev izjemnih posameznikov, ki so v sodelovanju z Mladinsko knjigo ustvarili serijo kratkih video lekcij Navdihovalci, v katerih delijo svoje znanje, strast in navdih. Večer je zaznamovala ustvarjalna moč, tista težko opisljiva življenjska energija, ki jo začutimo ob izjemnih ljudeh.

Strastni in navdihujoči

Na odru se je predstavilo devet izstopajočih posameznikov. Med njimi ustvarjalci, prodorni misleci, najvidnejši strokovnjaki in priznani umetniki, ki so našli svoje poslanstvo, ki mu strastno sledijo – in na to potovanje vabijo tudi druge. Naj jih omenimo samo nekaj. Dr. Andrej Blatnik, pisatelj in dolgoletni urednik, bo v Navdihovalcih razložil, kako napisati zgodbo. Dr. Ljubica Marjanovič Umek, razvojna psihologinja, bo razkrila, kaj se dogaja v otrokovi glavi in kako lahko podpremo njegov razvoj. Kulinarična blogerka Urška Fartelj bo pripovedovala o kuhanju in ustvarjanju uspešnega kulinaričnega bloga, slikarka in ilustratorka Jelka Reichman pa bo gledalce povabila v čudoviti svet ilustracij.

Foto: Mladinska knjiga - Zvezdana Mlakar

Ekskluzivno v aplikaciji Mladinska knjiga PLUS

Kratke video lekcije, v katerih navdihovalci delijo svoje znanje, dragocene poklicne, ustvarjalne in življenjske izkušnje, so na voljo ekskluzivno v aplikaciji Mladinska knjiga PLUS. V septembru lahko naročniki že spremljajo pretresljivo življenjsko zgodbo znane igralke Zvezdane Mlakar. Oktobra ji sledi  razvojna psihologinja dr. Ljubica Marjanovič Umek, novembra pisatelj, urednik in profesor založništva dr. Andrej Blatnik in decembra uspešna kulinarična blogerka Urška Fartelj. Leto 2024 bo v Navdihovalcih otvoril zagrebški sociolog in pisatelj Bruno Šimleša, naslednji bo februarja mladi zdravnik in avtor knjige leta 2022 David Zupančič. Marca si boste lahko ogledali video lekcije slikarke in ilustratorke Jelke Reichman, aprila bo z vami doktorica medicine, psihoterapevtka ter avtorica Tina Bončina in maja priznani psiholog dr. Kristijan Musek Lešnik. Sezono bodo zaključili junija z znano sociologinjo in filozofinjo dr. Renato Salecl.

Zvezdana Mlakar v Navdihovalcih: »Bila sem hčerka vdove. Haloške kuharice. Samomorilca. Ali bom ponavljala mamino zgodbo?« Že v aplikaciji Mladinska knjiga PLUS.

Novost v Sloveniji: aplikacija za ljubitelje branja in dobrih vsebin

Mladinska knjiga PLUS je novost, ki jo je v Sloveniji predstavila Mladinska knjiga. Deluje po naročniškem sistemu, uporabnikom pa ponuja zvočne knjige, e-knjige, kratke navdušujoče obnove ter video lekcije pod imenom Navdihovalci. V tem trenutku je v aplikaciji na voljo več kot 800 e-knjig in 160 zvočnic v slovenščini. Vsak teden se dodajajo nove vsebine. Kot zanimivost: v tem trenutku lahko naročniki v Mladinska knjiga PLUS že berejo novo knjigo Mihe Šaleharja, ki še ni izšla.