Revija Reporter
Magazin

Predsednik Pahor sprejel zakonca Križnar

Reporter
1 773

3. okt. 2022 15:52 Osveženo: 15:55 / 03. 10. 2022

Deli na:

Predsednik republike je sprejel Toma Križnarja in mu predal listino o častnem pokroviteljstvu nad dobrodelnim koncertom za pomoč obolelim z gobavostjo v Sudanu.

Nebojša Tejić/STA

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v Predsedniški palači sprejel Toma Križnarja in Bojano Pivk Križnar.

Gospod in gospa Križnar sta predsedniku republike predstavila politične, družbene in humanitarne razmere v Sudanu, ki sta ga nazadnje obiskala v začetku letošnjega leta.Posebej sta izpostavila problem obolelosti z gobavostjo in poudarila nujnost zagotavljanja mednarodne humanitarne pomoči obolelim.

Gospod in gospa Križnar v ta namen pripravljata dobrodelni koncert, na katerem bo predvajan tudi njun dokumentarni film (T)ROHNENJE 2022, namenjen pa bo zbiranju sredstev za obelele z gobavostjo na obleganih ozemljih Nubskih gora v Sudanu.

Predsednik Pahor se jima je zahvalil za njuno dolgoletno humanitarno delo in za zavidljivo vztrajnost, s katero ga opravljata.Ob tej priložnosti je predsednik republike sprejel častno pokroviteljstvo nad dobrodelnim koncertom s predvajanjem dokumentarnega filma (T)ROHNENJE 2022, ki bo 8. novembra v Kinu Šiška v Ljubljani.

Sprejema sta se udeležila tudi Andrej Šter, vodja konzularnega sektorja na Ministrstvu za zunanje zadeve, in Klemen Mihelič, predsednik uprave humanitarne ustanove H.O.P.E.