vesolje Dobra karma

Kozmične povezave: vsak planet ima v vsakem ...

kondomi Svet24.si

Zbirali so stare kondome, jih prevreli in ponovno ...

IMG_1361 Reporter.si

Kdo komu daje inštrukcije? Miro Petek in Bojan ...

bencin, gorivo, bencinski servis Svet24.si

Vlada uvedla liberalizacijo cen goriv

andrej-vizjak Necenzurirano

Vizjak in Južna prijatelja tudi v denarju ...

presaditev organov Odkrito.si

Darovanje organov je "dejanje srca"

Josip Drabik Njena.si

Ljubezen po domače: Tudi Josip ni neznanec malih ...

Magazin

Potomci Leonarda da Vincija so še vedno živi

Deli na:
Potomci Leonarda da Vincija so še vedno živi

Foto: Arhiv Reporterja

Raziskava, ki je potekala kar 43 let, je pokazala, da rodbina slovitega renesančnega umetnika Leonarda da Vincija ni izumrla. Odkrili so njegove še živeče potomce. Izsledke bosta v četrtek na konferenci Leonardo živi v Firencah predstavila umetnostni zgodovinar in direktor da Vincijevega muzeja Alessandro Vezzosi ter zgodovinarka Agnese Sabato.

Dolgoletna interdisciplinarna raziskava je bila namenjena odkrivanju Leonardovih prednikov, krajev, kjer so živeli in so pokopani, pa tudi potomcev. Sledi so raziskovalce vodile preko Francije in Španije. Nekateri na novo odkriti Leonardovi potomci se bodo udeležili četrtkove konference.

Vezzosi je napovedal, da bo razkritih tudi nekaj zanimivih oseb, ki so bile v sorodstvu z da Vincijem. Za italijansko tiskovno agencijo Ansa je pojasnil, da so z raziskavo odkrili do 15 generacij naslednikov umetnikove rodbine po veji očeta Piera.

Odkritja imajo po njegovih besedah tudi znanstveno težo, saj ponujajo možnost, da bi se dokopali do da Vincijevega DNK zapisa. A to bo tema drugega mednarodnega kongresa, ki se ga bodo udeležili znanstveniki, biologi in antropologi, s katerimi smo se že povezali, je še razkril Vezzosi.

Loading...