renata dacinger_milos ojdanic Odkrito.si

Ugledna nagrada za slovensko novinarko

Cenik Svet24.si

FOTO: Zakaj turisti na Hrvaško pridejo prvič, ...

lev 1 Petisvet.si

Andreja Novak: tedenski horoskop od 23. 7. do 28. ...

turisti Svet24.si

Hrvati iščejo odgovore: »Zakaj imamo letos tako...

Lorella flego Svet24.si

FOTO: Vroče znane Slovenke: seksi 40-letnice

lina Njena.si

Lina Kuduzović v kopalkah pozirala na obali ...

Slavko Bobovnik_Lezeca Njena.si

Slavko Bobovnik na dopustu doživel šok

Magazin

Pomisleki o projektu Cedevita Olimpije: Kaj pa, če Ljubljana ne bo pokazala interesa za takšno ekipo?

Deli na:
Pomisleki o projektu Cedevita Olimpije: Kaj pa, če Ljubljana ne bo pokazala interesa za takšno ekipo?

Združitev Petrola Olimpije in Cedevite je lahko pozitivna, če bodo začetnim informacijam sledile prave poteze na obeh straneh. Najboljši pokazatelj bo čas, so skupne ugotovitve Mateja Erjavca, Jake Daneva, Radovana Lorbka, Saše Dončića in hrvaškega novinarskega kolega Dražena Brajdića.

Vodilni mož Košarkarske zveze Slovenije, sicer pravnik Matej Erjavec, je v pogovoru za STA povedal, da o združitvi klubov pred prvimi informacijami, ki so prejšnji teden prišle v javnost, ni bil seznanjen. Potezo pozdravlja, če bo ta v korist slovenske košarke in Olimpije.

"Upam, da sta predsednika pretehtala vse pravne vidike združitve in da imata prave adute v rokah. Oba sta ugledna poslovneža, zato sem prepričan, da imata vse pod nadzorom in da ne bo prišlo do nenadnih zapletov. Vesel bom, če bo ta združitev prinesla korist slovenski košarki in razvoju ljubljanskega kluba," je dejal Matej Erjavec.

"Združitev je zagotovo rešitev za Olimpijo, saj ji prinaša vrsto ugodnosti, od igranja v ligi Aba do evropskega pokala, vprašanje pa je, kako bosta zdaj obe strani izpeljali zadeve. Veliko je odprtih vprašanj in stvari se lahko hitro obrnejo v napačno smer. Pomembno je predvsem, da bosta znali obe strani pihati v isti rog," je za STA povedal Jaka Daneu.

"Ključen bo seveda izbor igralcev. Vemo, da ekipa za nastopanje v slovenskem prvenstvu in pokalu potrebuje vsaj šest do sedem izkušenih slovenskih igralcev, dobro bi bilo, da bi bil tudi trener Slovenec, vprašanje pa je seveda, koliko vse to skupaj stane," meni Daneu in dodaja: "Ljubljana je namreč zelo specifična košarkarska sredina. Gledalci želijo navijati za slovenske igralce, hkrati pa zahtevajo, da je klub najboljši v vseh tekmovanjih."

Jaka Daneu, ki je enajst let nosil dres Olimpiji, nato pa bil tudi pomočnik trenerja, je izpostavil delo z mladimi. "Olimpija je bila vedno valilnica mladih igralcev in prav je, da tako ostane. A pri tem stvareh je treba biti potrpežljiv in ne obupati ob prvih neuspehih."Na slednje se je opozoril tudi Radovan Lorbek, ki je bil dolga leta direktor Olimpije, nato pa ustanovitelj evrolige in lige Aba. "Pri takšnih stvareh je vedno treba razmišljati, kaj pa če zadeva ne bo stekla v pravo smer. Na primer, da Ljubljana ne bo pokazala interesa za takšno ekipo, ali pa da se bo Cedevita po nekaj letih umaknila iz projekta. Ne sme se zgoditi, da Ljubljana ostane brez kluba, da klub izgine ali pa da mora začeti tekmovati iz najnižje ravni," je za STA povedal Lorbek.

"Ključni so prihodnji tedni in naslednje poteze. Odločale bodo malenkosti in prave odločitve, ki pa se bojim, da jih vodilni na obeh straneh v zadnjih letih niso pokazali. Izbrati bo treba prave ljudi, ki bodo znali združiti interese, ter ustrezne igralce, ki bodo tako s kakovostjo kot karizmo vrnili gledalce na tribune."

"V osnovi je projekt zanimiv in Olimpiji zagotavlja kontinuiteto ter ji daje možnost za visoke uvrstitve v ligi Aba ter evropskem pokalu, preko katerih bi si lahko zagotovila mesto v evroligi, kot poudarjam, da bodo podrobnosti odločale o končnem uspehu. Vsekakor upam, da bomo v Ljubljani spet gledali vrhunsko košarko," zaključuje Lorbek.

Veliko odprtih zadev vidi tudi Saša Dončić, ki je bil z Olimpijo državni prvak, v zadnjih sezonah pa opravlja funkciji trenerja in strokovnega komentatorja košarkarskih tekem. "Pravzaprav lahko samo ugibam, saj poznam premalo podrobnosti iz zakulisja. Mislim, da bo čas pokazal, ali je to dobro ali slabo za Olimpijo. Upam, da bo Olimpija splavala na zeleno vejo, vsekakor pa menim, da bi lahko klub, kot je Olimpija, svoje preživetje rešil tudi na kakšen drug način."

Za komentar je STA prosila še dolgoletnega hrvaškega novinarja Dražena Brajdića, ki je bil s številnimi kolegi iz Zagreba gost na novinarski konferenci v Stožicah. "Mislim, da bo šele čas pokazal, kdo je v tej zgodbi zmagovalec in kdo poraženec. Hrvaška je izgubila velik klub, a hkrati bomo hrvaški novinarji še naprej spremljali predstave Cedevite Olimpije. Za nas bo to hrvaško-slovenski klub, za vas pa verjetno slovensko-hrvaški," je povedal Brajdić.

Loading...