sara volcic 6 Dobra karma

Lepi televizijki je srce ukradel in pozdravil ...

profimedia-0577666516 Svet24.si

Paris Hilton hoče dvojčka, zato je šla na ...

janez jansa bobo2 Reporter.si

Janša podelil priznanje kitajski družbi Huawei, ...

Tovorno vozilo, slovenska policija, tovornjak, priklopnik Svet24.si

Policisti o vnosu virusa v Slovenijo: izsledili so...

20200831-01021373 Necenzurirano

Kdo se je zlagal? Igor Zorčič, Milan Krek ali ...

matic-supovec, unikat Odkrito.si

Matic Supovec: Čeprav sem strog, me vseeno ...

kandidati 2. sezona ugodno oddam sina Njena.si

To so fantje iz 2. sezone šova Ugodno oddam sina

Magazin

Poljski parlament bo shranil relikvijo s krvjo papeža Janeza Pavla II.

Deli na:
Poljski parlament bo shranil relikvijo s krvjo papeža Janeza Pavla II.

Foto: Reuters

Poljski parlament bo dobil relikvijo leta 2005 umrlega papeža Janeza Pavla II., kapsulo z njegovo krvjo. Relikvijo bodo shranili v parlamentarni kapeli. Levica je sicer do tega kritična, češ da gre za nespoštovanje načela ločitve cerkve od države.

V počastitev spomina na godovni dan Janeza Pavla II., ki je bil 22. oktobra, bo nadškof Krakova in nekdanji papežev osebni sekretar ter škof Stanislav relikvijo slovesno predal poslancem, je poročal poljski dnevnik Rzeczpospolita. "Če ne bi bilo Janeza Pavla II., ne bi bilo niti svobodne Poljske niti sedanjega parlamenta," je pojasnil nekdanji kaplan v parlamentarni kapeli Pawel Powierza.

Pobudo senatorja konservativne stranke Poljska skupaj (PR) Kazimierza Jaworskega so podprli poslanci desne konzervativne opozicijske stranke Zakon in pravičnost (PiS), desne liberalne vladne stranke Državljanska platforma (PO) ter neodvisni parlamentarci. Glede na to, da bodo na Poljskem čez dva tedna parlamentarne volitve, je Jaworski za časnik Rzeczpospolita pojasnil, da je ta parlament svoje delo praktično zaključil, tako da se tega dejanja ne bo zlorabilo v politične namene.

A levi politiki pobudi nasprotujejo. "Javna mesta, torej tudi parlament, bi morala ohraniti svoj sekularni značaj," je poudaril podpredsednik Zveze demokratične levice (SLD) Dariusz Jonski.

Kapsula s papeževo krvjo ni prva relikvija, ki jo bo hranil poljski parlament. Leta 2006 so namreč v parlamentarni kapeli shranili relikvije italijanske pediatrinje, svete Ivane Beretta Molla.

Loading...