DBbiOYFXsAA3xjZ Svet24.si

Umrl je eden najbogatejših Hrvatov

shannen Svet24.si

Za igralko ni več upanja: rak se je razširil na ...

Janez Janša Necenzurirano

Janša si pripenja zasluge, a nam je v resnici ...

eva irgl anze logar m24 Reporter.si

Trojanska konja Anže Logar in Eva Irgl bosta do ...

benjamin verbic Ekipa24.si

Benjamin Verbič odprl dušo in spregovoril tudi o...

Nogometna legenda Zlatan Ibrahimović je pri 41 letih končal svojo športno pot, to je po zmagi Milana Odkrito.si

Ko se je poslavljal, je bila ob njem ONA

oblak danilovic 23 Ekipa24.si

Oblak s svojo Olgo že v Sloveniji, glejte, kam se...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Poljaki se režijo zunanjemu ministru, ki je "izumil" novo državo

Deli na:
Poljaki se režijo zunanjemu ministru, ki je "izumil" novo državo

Foto: Twitter

Poljski zunanji minister Witold Waszczykowski je dejal, da se je srečal s predstavniki približno 20 državah, med njimi tudi iz karibske države San Escobar.

Vendar ta država ne obstaja. Waszczykowskemu se je očitno zareklo, kar so opazili tudi uporabniki družbenih omrežij.

Poljska se poteguje za članstvo v Varnostnem svetu Združenih narodov v letih 2018-2019, zato poljski zunanji minister ta teden v New Yorku lobira pri drugih državah za podporo, poročajo tuji mediji.

Pred novinarji je tako med drugim dejal, da se je srečal s predstavniki skoraj 20 držav, s katerimi Poljska še nima diplomatskih odnosov. "Na primer z državami, kot sta Belize in San Escobar," je povedal Waszczykowski.

Vendar San Escobar ne obstaja. Kot je kasneje pojasnila tiskovna predstavnica zunanjega ministrstva je imel minister v mislih državo Sveti Krištof in Nevis, po špansko San Cristobal y Nieves.Nič nenavadnega ni, če se človeku kaj zareče, ni pa ravno običajno, da zunanji minister navede državo, ki ne obstaja. To so izkoristili uporabniki družbenih omrežij, ki so začeli postavljati teorije, kako se je lahko zmotil in kakšno je življenje v izmišljeni državi.

Nekateri so navedli, da je minister morda oboževalec serije Narcos, kjer glavno vlogo igra zloglasni preprodajalec kokaina Pablo Escobar.

Drugi so šli še korak dlje in ustvarili profil na Twitterju, kjer predstavljajo "novoustanovljeno" državo San Escobar oziroma z uradnim imenom Republica Popular Democratica de San Escobar. Profil je opremljen z zastavo, zemljevidom, fotografijami in novicami iz izmišljene države.

V tvitih med drugim zanikajo poročanje medijev, da San Escobar ne obstaja, ter izkazujejo podporo kandidaturi Poljski za Varnostni svet ZN.