danijel borojević Svet24.si

Skrivnost najbolj iskanega slovenskega kriminalca

robert tomazin Svet24.si

Janševi politični nastavljenci že izgubljajo ...

piarovci lobisti-2 Necenzurirano

To so zmagovalci Janševega pohoda na medije in ...

hisa frantar ng Reporter.si

Razkošje za elito! To je graščina, ki jo pri ...

doncic Ekipa24.si

Auč, naravnost v ... Curry Dončiću pokazal, ...

franka Njena.si

Hrvaška pevka ne more več skrivati trebuščka

cristiano georgina 22 Ekipa24.si

Uh, kako je seksi! Ronaldova zaročenka po smrti ...

Naročilo knjige OZADJE REPORTERJA IN MAGA
Magazin

Poljaki se režijo zunanjemu ministru, ki je "izumil" novo državo

Deli na:
Poljaki se režijo zunanjemu ministru, ki je "izumil" novo državo

Foto: Twitter

Poljski zunanji minister Witold Waszczykowski je dejal, da se je srečal s predstavniki približno 20 državah, med njimi tudi iz karibske države San Escobar.

Vendar ta država ne obstaja. Waszczykowskemu se je očitno zareklo, kar so opazili tudi uporabniki družbenih omrežij.

Poljska se poteguje za članstvo v Varnostnem svetu Združenih narodov v letih 2018-2019, zato poljski zunanji minister ta teden v New Yorku lobira pri drugih državah za podporo, poročajo tuji mediji.

Pred novinarji je tako med drugim dejal, da se je srečal s predstavniki skoraj 20 držav, s katerimi Poljska še nima diplomatskih odnosov. "Na primer z državami, kot sta Belize in San Escobar," je povedal Waszczykowski.

Vendar San Escobar ne obstaja. Kot je kasneje pojasnila tiskovna predstavnica zunanjega ministrstva je imel minister v mislih državo Sveti Krištof in Nevis, po špansko San Cristobal y Nieves.Nič nenavadnega ni, če se človeku kaj zareče, ni pa ravno običajno, da zunanji minister navede državo, ki ne obstaja. To so izkoristili uporabniki družbenih omrežij, ki so začeli postavljati teorije, kako se je lahko zmotil in kakšno je življenje v izmišljeni državi.

Nekateri so navedli, da je minister morda oboževalec serije Narcos, kjer glavno vlogo igra zloglasni preprodajalec kokaina Pablo Escobar.

Drugi so šli še korak dlje in ustvarili profil na Twitterju, kjer predstavljajo "novoustanovljeno" državo San Escobar oziroma z uradnim imenom Republica Popular Democratica de San Escobar. Profil je opremljen z zastavo, zemljevidom, fotografijami in novicami iz izmišljene države.

V tvitih med drugim zanikajo poročanje medijev, da San Escobar ne obstaja, ter izkazujejo podporo kandidaturi Poljski za Varnostni svet ZN.