ženska Dobra karma

Bila bi milijonarka, če bi za ta stavek vsakič ...

doris Zorman Svet24.si

33-letna Doris je izginila!

alenka-bratušek Reporter.si

Čestitamo in pozdravljamo! Danes slavi Alenka ...

trgovina, sofija, maska Svet24.si

Infektologinja Bojana Beović o tem, zakaj je ...

Necenzurirano prenos Necenzurirano

Orban je na cilju, kdaj bo Janša?

jelena karleuša Odkrito.si

Jelena Karleuša - Jo je mož res surovo pretepel?!

nikolina 2 Njena.si

Nikolina po poroki: 'Nisi zame, nehaj se truditi!'...

Magazin

Politikov nasvet Rusinjam: Rdeča pesa namesto šminke

Deli na:
Politikov nasvet Rusinjam: Rdeča pesa namesto šminke

Foto: Arhiv Reporterja

Nekateri vidni ruski politiki, gospodarstveniki in cerkveni dostojanstveniki so ob vse slabših gospodarskih razmerah v Rusiji v zadnjem času Ruse vznemirili z nasveti za premagovanje krize. Tako so ženskam svetovali, naj si ustnice ličijo z rdečo peso namesto z uvoženimi šminkami, Rusom na splošno pa, naj zaradi rasti cen hrane jedo manj.

Minuli teden je politik Ilja Gaffner Rusom svetoval, naj zaradi rasti cen hrane pač jedo manj. Izjava je povzročila val ogorčenja med prebivalstvom. Gaffner je kasneje pojasnil, da je govoril o prekomerni rabi uvožene hrane, ki da je "pogosto zdravju škodljiva in povzroča debelost".

Po njegovih besedah je treba podražitev hrane povezati z razmislekom o "zdravi prehrani, pa tudi o lastnem vrtu". "Če me je kdor koli napačno razumel, se opravičujem," je še dodal.

"Uprli se bomo vsemu hudemu v državi, jedli manj in uporabljali manj elektrike," pa je minuli teden v okviru svetovnega gospodarskega foruma v Davosu dejal namestnik ruskega premierja Igor Šuvalov.

K skromnosti je na pravoslavni božič 7. januarja pozval tudi ruski patriarh Kiril. "V času krize bomo premagali zlo," je dejal.

Medtem je namestnik predsednika zgornjega doma ruskega parlamenta, sveta federacije, Igor Černišev dejal, da bi lahko Rusinje preživele brez uvoženih šmink. Kot je zatrdil, imajo moški radi preprostost. V kolikor pa se res želijo našminkati, je "rdeča pesa naravni pripomoček, brez da bi v organizem vnašali kemijo".

"Tudi v spodnjem perilu moskovske tovarne so naše ženske videti lepše kot v francoskem," je še prepričan Černišev.

Spletni portal časnika Gazeta.ru je po poročanju francoske tiskovne agencije AFP zapisal, da so ruske oblasti državljanom dale jasno vedeti, da je treba v krizi deliti odgovornost. "Vprašanje je, ali tisti, ki so včeraj navdušeno podpirali prevzem Krima, danes pripravljeni plačati zanj z naglim padcem življenjskega standarda?"

loading...
Loading...